Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε για ακόμα μια φορά στο οδικό δίκτυο της Ηλείας, όταν χθες το πρωί σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος του Γιαννιτσοχωρίου, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, μόλις 22 ετών, κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Ειδικότερα, οι «θυσίες» στο οδικό δίκτυο του νομού δε φαίνεται να έχουν τελειωμό. Ακόμα ένα νέο παλικάρι έχασε τόσο άδοξα τη ζωή του, δίχως να έχει προλάβει να πραγματοποιήσει όλα όσα ονειρευόταν και είχε θέσει σα στόχους στη ζωή του. Ο λόγος για τον 22χρονο Θανάση Γιαννακόπουλο, επαγγελματία οδηγό νταλίκας, που η μοίρα έμελλε να αποδειχθεί σκληρή μαζί του.

Όλα έδειχναν πως θα ήταν ένα απλό δρομολόγιο όπως κάθε άλλη φορά, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς πως ελάχιστη ώρα αργότερα το νεαρό παλικάρι θα ξεψυχούσε και θα βύθιζε στο πένθος συγγενείς, φίλους και όσους τον γνώριζαν.

Το μοιραίο δρομολόγιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος είχε ολοκληρώσει τη μεταφορά φορτίου από τη Μεσσηνία προς την πόλη του Πύργου και είχε ξεκινήσει για το δρόμο της επιστροφής, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η νταλίκα που οδηγούσε στην ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας εξετράπη της πορείας της και κατέληξε σε πρανές οδού. Κατά την έξοδό του από το οδικό δίκτυο βρέθηκε σε παρακείμενο χωράφι, με την «ξέφρενη» πορεία του φορτηγού να ανακόπτεται λίγα δευτερόλεπτα μετά έχοντας παρασύρει στο διάβα του μια κολώνα της ΔΕΗ και έχοντας προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε δυο σταθμευμένα οχήματα που ήταν στο χώρο.

Άμεσα έγινε αντιληπτό από διερχόμενους οδηγούς το κακό που είχε συμβεί και κλήθηκαν οι αρχές προκειμένου να προλάβουν το νεαρό. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρέθηκαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν το νεαρό, δίχως ωστόσο να μπορέσει κανείς να τον σώσει έγκαιρα. Το Κέντρο Υγείας Κρεστένων στο οποίο και μεταφέρθηκε λίγο αργότερα, διαπίστωσε απλά το θάνατό του.

Στο σημείο βρέθηκαν και οι άνθρωποι της Τροχαίας Πύργου, προκειμένου να εξετάσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα και να δουν τι συνέβη στο νεαρό και έχασε τον έλεγχο.

Με καταγωγή από Ηλεία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος ήταν από την περιοχή της Κυπαρισσίας, έχοντας ωστόσο καταγωγή από την Ηλεία και πιο συγκεκριμένα τον Κακόβατο Ζαχάρως από την πλευρά της μητέρας του. Ήταν γνωστός στους κατοίκους, οι οποίοι τόνισαν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που εκτελούσε το δρομολόγιο αυτό και είναι φανερά συντετριμμένοι για την απώλεια του νεαρού.

Η «ξέφρενη» πορεία

Όπως έγινε γνωστό, η νταλίκα του μετέφερε φορτίο πυρήνα στον Πύργο και επέστρεφε στην Κυπαρισσία κενός. Εντύπωση προκαλεί η μη ύπαρξη ίχνους φρεναρίσματος, γεγονός που δείχνει πως το όχημα κατέληξε στο σημείο αυτό μην έχοντας μειώσει την ταχύτητα που είχε αναπτύξει. Ανακουφιστικό θα χαρακτήριζε κανείς το γεγονός πως κανείς δεν ερχόταν τη στιγμή εκείνη από το αντίθετο ρεύμα, ειδάλλως στην περίπτωση αυτή μπορεί τα θύματα να μην ήταν μονάχα ένα.

Πηγή: patrisnews.com

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες νωρίς το πρωί, στην Εθνική Οδό  Πύργου – Κυπαρισσίας.

Ειδικότερα, ένας 22χρονος ημεδαπός, οδηγώντας Δημοσίας Χρήσης Φορτηγό, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε ελαιόδεντρο και στύλο της ΔΕΗ και ανετράπη στο οδόστρωμα.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.