«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες στους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην Πάτρα από τη μέρα που ξεκίνησε η καραντίνα.

Οι καταγγελίες αφορούν το θέμα της αναστολής εργασίας. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος αρκετές επιχειρήσεις της Πάτρας έχουν προχωρήσει στην εξής τακτική:

Βάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν για κάποιες ώρες μέσα από τα e-shops που διατηρούν και τις υπηρεσίες τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο, παρόλο που την ίδια στιγμή τους έχουν θέσει σε καθεστώς αναστολής.

Ο μισθός που θα τους δώσουν για την εργασία τους αυτή αντιστοιχεί στα χρήματα που είναι να πάρουν οι εργαζόμενοι από την αναστολή.

Στην ουσία, δηλαδή, οι υπάλληλοι αυτό δουλεύουν τσάμπα, όμως το δέχονται με την προοπτική ότι θα τους γίνει η αναστολή και θα πάρουν τα χρήματα αυτά, αλλά και υπό τον φόβο της απόλυσης, όταν η καραντίνα σταματήσει.

«Η τακτική αυτή που ακολουθούν ο εργοδότες είναι από κάθε άποψη παράνομη και αυθαίρετη. Έχουμε βροχή καταγγελιών τέτοιων περιπτώσεων».

Και όμως όλος αυτός ο κόσμος πάει στη δουλειά του!

Υπάρχει επίσης και ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται σε αυτό το διάστημα της καραντίνας.

Αρκετοί υπάλληλοι γραφείων που κανονικά θα έπρεπε να έχουν μπει σε καθεστώς τηλεργασίας και να δουλεύουν από το σπίτι τους, αναγκάζονται και πηγαίνουν κανονικά στην δουλειά τους.

Ο λόγος; «Οι εργοδότες τους δεν μπορούν να τους καλύψουν τα όσα χρειάζονται για τη τηλεργασία από πλευράς εξοπλιστικού υλικού. Τους φέρνουν έτσι στο γραφείο.

Αυτός είναι κα ένας από τους λόγους που υπάρχει τόση κίνηση στους δρόμους τα πρωινά και αναρωτιόμαστε όλοι που πάει αυτός ο κόσμος, ενώ είμαστε σε καραντίνα. Στις δουλειές του πάει ο κόσμος».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καραγεωργόπουλο, όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πόρτας που αφήνει ανοικτή το κράτος για τέτοιου είδους παραβάσεις και αυθαιρεσίες που γίνονται συνήθως εις βάρος των εργαζομένων.