Υπάρχουν θετικά κρούσματα Covid-19 στα σούπερ μάρκετ της Πάτρας;

Τα όσα είπαν τα μέλη του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων έφεραν στη δημοσιότητα το ζήτημα της διασποράς στα σούπερ μάρκετ που είναι από τους λίγους χώρους που παραμένουν ανοικτοί στο διάστημα της καραντίνας.

Μάλιστα, στη συνέντευξη τύπου τα μέλη του συλλόγου αναφέρθηκαν και στα σούπερ μάρκετ της Πάτρας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πάνω από πέντε κρούσματα μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος μιλώντας για το θέμα στο patrasevents.gr δεν διαψεύδει την ύπαρξη κρουσμάτων στα σούπερ μάρκετ της πόλης, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες για τη μη τήρηση των μέτρων εκ μέρους τους.

«Είναι λογικό να υπάρχουν θετικά κρούσματα στα σούπερ μάρκετ. Είναι τα μόνα καταστήματα που είναι ανοικτά και που συγκεντρώνουν κόσμο για να προμηθευτεί τα απαραίτητα είδη.

Ωστόσο, τα μέτρα προστασίας τηρούνται κατά γενικό κανόνα από όλα. Δεν υπάρχουν καταγγελίες που να αναφέρονται σε μη τήρηση των μέτρων. Το βλέπει, άλλωστε, αυτό κανείς πηγαίνοντας σε ένα σούπερ μάρκετ.

Τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα από τους εργαζόμενους των καταστημάτων, αλλά και δίνονται σαφείς εντολές προς το καταναλωτικό κοινό που δεν μπαίνει μέσα αν δεν φορέσει τη μάσκα του. Όμως είναι τέτοιος ο ιός που ακόμα και έτσι μπορεί να υπάρξει διασπορά».

Πάντως, ερωτώμενος ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αναφέρει ότι τα σούπερ μάρκετ είναι εστίες μετάδοσης του ιού.