Σε εμπορικό πάρκο πρόκειται να μετατραπεί ο χώρος της ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων, με τον όμιλο που όπως έχει γίνει γνωστό έχει προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου, αυτόν της Ten Brinke, να βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης για την αξιοποίηση του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ten Brinke Ελλάδος Φώτης Γιόφτσιος, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησο», οι μελέτες αυτές θα μπουν σε μία φάση ωρίμανσης στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η κατεύθυνση του ομίλου όμως για τον χώρο της πρώην ΑΒΕΞ δεν αλλάζει και θα αφορά την μίσθωση χώρων σε επιχειρήσεις για εμπορική χρήση, κυρίως στο λιανεμπόριο.

Ο όμιλος είχε στις σκέψεις του αρχικά να δημιουργήσει σε αυτόν τον κομβικό χώρο που βρίσκεται μπροστά από το λιμάνι της Πάτρας, ένα εμπορικό κέντρο, ιδέα όμως που εγκαταλείφτηκε αφού για κάτι τέτοιο απαιτείται μία επιφάνεια μεγαλύτερη των 25.000 τετραγωνικών.

Η ΑΒΕΞ έχει μικρότερη επιφάνεια. Το πρότυπο εμπορικό πάρκο φαντάζει έτσι ως η καλύτερη λύση για την αξιοποίηση του χώρου, αφού ένα τέτοιο έργο θα έχει ανοικτούς διαύλους και στην τοπική αγορά και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Το εμπορικό πάρκο, όπως εξηγεί ο κ. Γιόφτσιος, είναι μία ανοικτή δομή (και όχι κλειστού τύπου όπως το εμπορικό κέντρο), με αυτόνομη είσοδο για τα καταστήματα που θα ανοίξουν, προσφέροντας έτσι μία ευελιξία και μία μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

Γι' αυτό και πλέον οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων επιλέγουν κυρίως αυτή την λύση.


Ο όμιλος έχει ξεκινήσει επαφές με σημαντικούς παίκτες της αγοράς για να εντοπίσει αν υπάρχει ενδιαφέρον για να δραστηριοποιηθούν στον χώρο.

Σύμφωνα με αυτές τις πρώτες επαφές υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα σε μία περίπτωση φέρεται να υπάρχει και συμφωνία.

Το σημαντικό είναι ότι ο χώρος της πρώην ΑΒΕΞ που τα τελευταία χρόνια είχε νεκρώσει και είχε μετατραπεί σε ένα άτυπο καταυλισμό μεταναστών, παίρνει ζωή.

Σημειώνουμε ότι ο ίδιος όμιλος έχει προχωρήσει και στην αγορά του κτιρίου του πρώην καφενείου του Σταυριανού στα Ψηλαλώνια.