Κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της Πάτρας από την ενίσχυση που περίμεναν από την κυβέρνηση για την περίοδο των γιορτών.

Έχοντας εξαιρεθεί από τα αναδρομικά που πήραν τις περασμένες ημέρες οι υψηλόμισθοι συνταξιούχοι, περίμεναν ως αντιστάθμισμα ένα ποσό, είτε με την μορφή κοινωνικού μερίσματος, είτε με την μορφή επιδότησης.

Οι εξαγγελίες όμως της κυβέρνησης τους αφήνουν εκτός. Τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους δικαιούχους του ΚΕΑ δεν τους αφορούν, καθώς με βάση τα κριτήρια, είναι αρκετά "πλούσιοι" για αυτό το επίδομα. 

Πρόκειται, όμως, για συνταξιούχους που καλούνται να ανταποκριθούν στα έξοδα και στις υποχρεώσεις τους με 450 και 480 ευρώ το ανώτερο, όσα δηλαδή είναι τα χρήματα της σύνταξης τους, ενώ τους έχει κοπεί εδώ και καιρό το ΕΚΑΣ και άλλα επιδόματα που έπαιρναν.

Ζουν έτσι σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας αφού για πολλούς από αυτούς μόνο τα χρήματα που χρειάζονται κάθε φορά για τα φάρμακα τους είναι ο μισός τους μισθός.

Εννοείται ότι τα χρήματα αυτά, χωρίς καμία βοήθεια και χωρίς καμία ενίσχυση από την πολιτεία, όπως είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια, δεν τους φτάνουν για να κάνουν γιορτές.