Νέα περίοδος ανοίγεται στις Άγριες Μέλισσες, καθώς όλοι οι πρωταγωνιστές επιστρέφουν ένας ένας στο Διαφάνι. Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν πολλούς από τους ήρωες της δημοφιλούς σειράς, με κάποιες από αυτές να είναι συγκλονιστικές.

Ο Προύσαλης δεν θα πάρει την προαγωγή που περιμένει και ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο: Μάνος Βόσκαρης. Ο βασανιστής της Ελένης επιστρέφει στο Διαφάνι ως διοικητής και σκοπός του είναι ένας, να τελειώσει αυτό που άφησε στη μέση. Σύμφωνα με όσα γράφει για τις Άγριες Μέλισσες το MYtv, ενώ ο Προύσαλης θα βάλει λυτούς και δεμένους για να διώξει τον Βόσκαρη, εκείνος όμως ήρθε για να μείνει.

Κι ενώ ο νέος διοικητής αναστατώνει όλο το χωριό με την εμφάνισή του στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου, φτάνει η παραμονή των Χριστουγέννων, μια μέρα που δύο συναντήσεις θα ταράξουν συθέμελα τους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς.

Το Διαφάνι κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς. Αυτό δεν ισχύει, όμως, για όλους, καθώς η Ελένη συναντάει τυχαία τον Βόσκαρη και ο εφιάλτης επιστρέφει, καθώς φροντίζει να της θυμίσει πως θα βρει τρόπο να την εκδικηθεί.

Την ίδια στιγμή, η Ασημίνα δεν αποφεύγει αυτό που φοβόταν όλο το προηγούμενο διάστημα. Έχοντας επιστρέψει στο χωριό μαζί με την Ελένη, η Δρόσω συναντά στην πλατεία την Ασημίνα, μετά από 6 χρόνια, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει ο μικρός Σέργιος. Η Δρόσω, βλέποντας για πρώτη φορά τον γιο της λυγίζει. Ξέρει πως δεν μπορεί να του πει την αλήθεια, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι που επιθυμεί περισσότερο από όλα. Από την άλλη η Ασημίνα πανικοβάλλεται, καθώς πιστεύει ότι η Δρόσω θέλει να της πάρει το παιδί.

Οι αδελφές Σταμίρη φτάνουν για μια φορά ακόμα, στις Άγριες Μέλισσες, σε ένα κομβικό σημείο για τη σχέση τους.