Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας συμμετέχει στην απεργία της 26ης Νοέμβρη αναφέροντας τα παρακάτω:

"Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και πολλά εργατικά κέντρα της χώρας μας.
Η κυβέρνηση μέσα σε αυτή την οδύνη της ανθρωπότητας από την πανδημία και την οικονομική κρίση, βρίσκει ευκαιρία να περάσει μέτρα αντεργατικά εις βάρος των εργαζομένων.
Πότε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πότε με νομοσχέδια ξηλώνει ότι έχει απομείνει από τα κεκτημένα εργατικά μας δικαιώματα.
Έχει βάλει τους εργαζόμενους σε καραντίνα, ενώ αυτή ανενόχλητη ετοιμάζει ένα νομοθετικό τερατούργημα που περιλαμβάνει 10ωρη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών καθώς και την επέκταση της δουλείας της Κυριακής.
την ίδια στιγμή για να εξασφαλίσουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και να απαλλαγούν απο τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, νομοθετούν νεα απαράδεκτα εμπόδια στην οργάνωση των απεργιών και βγαζουν εξ’αρχής παράνομη την απεργία και πάντα νόμιμη την εργοδοσία.Ταυτόχρονα θεσμοθετούν φακέλωμα των εργαζομένων που συσπειρώνονται στα σωματεία και την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για την λήψη απόφασης για ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνηση που πλήτει βασικά εργασιακά δικαιώματα όπως το 8ωρο τις υπερωρίες την αργία της Κυριακής και την προσφυγή στο ΣΕΠΕ.
Εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους και βασικός μισθός όχι κάτω από 751 ευρώ και για άνεργους επίδομα χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Κανένα πλειστηριασμό κατοικίας και καμία κατάσχεση εισοδήματος και προστασία με νόμο των φτωχών εργατικών και λαικών νοικοκυριών.
Αναστολή πληρωμής δόσεων σε εφορία τράπεζα νερό και ρεύμα για τους εργαζόμενους σε αναστολή και τους μακροχρόνια άνεργους
άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και του λαού.
Μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και τους υγειονομικούς μαζί με μέτρα στήριξης στα ΜΜΜ
Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για μόνιμες προσλήψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα."