Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ ΑΕ, κ. Παναγιώτη Τσώνη, επισκέφθηκε σήμερα η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου.  Ο κ. Τσώνης ενημέρωσε το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου για όλες τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Διοίκηση του ΟΛΠΑ ΑΕ με στόχο την βελτίωση της θέσης του έναντι του εθνικού και του διεθνούς ανταγωνισμού. 

Στην κα Αλεξοπούλου έγινε διεξοδική ενημέρωση για την διεκδίκηση που αφορά την κατασκευή νέου εμπορικού τμήματος του Λιμένα, αλλά και τις ενέργειες της Διοίκησης για τον μετασχηματισμό του σε «Πράσινο Λιμάνι» (“Green Port”). Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η κατασκευή υποδομών για τη χρήση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου ως ναυτιλιακό καύσιμο. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΛΠΑ ΑΕ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ για την από κοινού διερεύνηση του μεγέθους και της δυνατότητας ανάπτυξης της αγοράς του ΥΦΑ για ναυτιλιακή χρήση στην ευρύτερη περιοχή του λιμένα Πατρών.

Η Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ. Τσώνη για την ενημέρωση και δήλωσε ικανοποιημένη από την αποτελεσματικότητα του Οργανισμού σε μια περίοδο που έχει χαθεί η έννοια της κανονικότητας, εξαιτίας της πανδημίας, αλλά το κράτος με τις δομές του αποδεικνύουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που θα αναδυθούν μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης.  

Μετά από το τέλος της συνάντησης η κα Αλεξοπούλου δήλωσε: «Εξέφρασα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ ΑΕ την απόλυτη στήριξή μου στην προσπάθεια της Διοίκησης για αναβάθμιση του Λιμανιού. Άλλωστε, ως μηχανικοί με τον κ. Τσώνη μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε μάθει στην επαγγελματική διαδρομή μας να δίνουμε έμφαση στα έργα, τα οποία είναι αδιάψευστοι δείκτες της αποτελεσματικότητας. Προχωράμε, γιατί η επόμενη μέρα από την πανδημία πρέπει να βρει τη χώρα μας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για όλες της Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.»