Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Καρβέλης ανέφερε ότι παρά τις έκτακτες συνθήκες που συνεπάγεται η πανδημία κανένας ασθενής δεν μένει χωρίς τη φροντίδα του ΕΣΥ. Σημείωσε ότι στην 6η ΥΠΕ έχουν αναπτυχθεί 529 απλές κλίνες COVID και 55 κλίνες ΜΕΘ για COVID ενώ διαρκώς προστίθενται νέες κλίνες ΜΕΘ ειδικά για COVID. O κ. Καρβέλης ανέφερε ότι το σύνολο των κλινών ΜΕΘ στην 6ης ΥΠΕ τον Ιούλιο του 2019 ήταν 65 ενώ σήμερα έχουμε φτάσει στις 129.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ έκανε λόγο για βελτίωση της κατάστασης στα Ιωάννινα, σημειώνοντας ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μπορεί πλέον να εξυπηρετεί και ασθενείς που προέρχονται και από περιοχές όπως τα Γρεβενά, η Νάουσα και η Κοζάνη. Στην 6η ΥΠΕ έχουν ενισχυθεί επίσης το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο, καθώς και τα νοσοκομεία του Πύργου και της Καλαμάτας. Ο κ. Καρβέλης είπε επίσης ότι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου έχουν αναπτυχθεί έξι κλίνες ΜΕΘ (όταν προ της πανδημίας δεν υπήρχε καμία). Στην Κέρκυρα έχουν προστεθεί δύο κλίνες ΜΕΘ (σύνολο οκτώ) ενώ έχουν προστεθεί και τρεις κλίνες ειδικά για COVID.