Έκθετοι στον κορωνοϊό βρίσκονται οι δικηγόροι της Πάτρας και υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία στο νομικό χώρο για το ενδεχόμενο διασποράς, είτε μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο, είτε στα γραφεία τους, δεχόμενοι εκεί τους εντολείς τους.

Όπως λένε στις συζητήσεις τους οι δικηγόροι η ανησυχία που έχουν για τον κορωνοϊό είναι μεγάλη. Η φύση του επαγγέλματος τους είναι τέτοια που δεν τους επιτρέπει την δυνατότητα να εργαστούν εξ αποστάσεως, ούτε με τηλεδιασκέψεις.

Είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τον κόσμο στα γραφεία τους, να πηγαίνουν στο Δικαστικό Μέγαρο και να συναντούν εκεί κρατούμενους που έρχονται από τις φυλακές, ρομά που δεν τηρούν τα μέτρα και δεκάδες ακόμα καταστάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί τέσσερα κρούσματα στους δικηγορικούς κύκλους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθανάσιος Ζούπας, ύστερα από τις πιέσεις των μελών, προχώρησε σε μια πρωτοβουλία.

Έστειλε επιστολή στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας εξηγώντας την κατάσταση ζητώντας περισσότερους στοχευμένους ελέγχους, αλλά και τεστ για να υπάρξει μία ακριβής ιχνηλάτηση και να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα διασποράς στους χώρους των δικαστηρίων.

Μπαίνει Τhermometricon στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου

Επιπλέον, στην κατεύθυνση αυτή η Πατρινή εταιρεία Metricon Α.Ε. που πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστή με την κατασκευή του Τhermometricon, του συστήματος εκείνου που κάνει θραύση στο εξωτερικό στις εποχές του κορωνοϊού που ζούμε, προχώρησε στην πρωτοβουλία να δωρίσει ένα τέτοιο μηχάνημα για να τοποθετηθεί στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας.

Το σύστημα αυτό ανιχνεύει τη θερμοκρασία σώματος και η λογική του στηρίζεται στη μέτρηση της θερμοκρασίας της υπέρυθρου ακτινοβολίας που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα, χωρίς να απαιτούνται επαφές, κατά συνέπεια μειώνει τις πιθανότητες διασποράς του κορωνοϊού.  

Οπότε σε ένα μεγάλο βαθμό θα μετριαστεί ο φόβος των δικηγόρων σε ότι αφορά τουλάχιστον τις επαφές τους εντός του Δικαστικού Μεγάρου.