Ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει σε δήλωση του:

"Η Δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ και ο επικεφαλής - πρώην υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των συνδημοτών για αμφίδρομη ενημέρωση αφουγκράζονται καθημερινά τα προβλήματα που τους απασχολούν - μικρά η μεγάλα - και σπεύδουν θεσμικά να τα καταθέτουν ενώπιον του αδιάφορου και ασυγκίνητου  δημάρχου Κ. Πελετιδη.

Εκείνος ως «πιστός ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ» επιμένει να μη δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις που κατατίθενται, αν και είναι υποχρεωμένος από τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου και προπαντός... αν και η αποφυγή του ελέγχου καταδεικνύει μια φασίζουσα και αντιδημοκρατική αντίληψη που διακατέχει δυστυχώς  την δημοτική αρχή του ΚΚΕ.

Στις 29 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στη πλ. Ελευθερίας προκειμένου μαζί με τους συμπολίτες μας να υποβληθούμε στο test rapid.

Κατά την διάρκεια της αναμονής μας οι περίοικοι – παλαιοί μας γείτονες – θέλησαν να περπατήσουμε μαζί την πλατεία και να μας δακτυλοδείξουν την εγκατάλειψη, την βρωμιά, την ακαλαισθησία καθώς επίσης να μετρήσουμε μαζί, πόσα δέντρα λείπουν... αφού ποτέ δεν αντικατεστάθησαν και παραμένουν τα κενά επί της πλατείας - όσα δεν τσιμεντώθηκαν -να χάσκουν και να κράζουν την αδιαφορία της ανοικοκύρευτης δημοτικής αρχής του ΚΚΕ.

Την εικόνα της εγκατάλειψης συμπληρώνει το κλειστό και κατεστραμμένο περίπτερο στη γωνία της πλατείας ελευθερίας το οποίο έχει καταστεί κίνδυνος θάνατος, αφού όσο δεν απομακρύνεται υπάρχει πιθανότητα με έναν δυνατό αέρα κάποια σίδερα από το σκέπαστρο να αποκολληθούν και να προκαλέσουν σοβαρότητα το ατύχημα στους διερχόμενους μαθητές ή σε κάποιους μεγαλύτερους συμπολίτες μας , πέφτοντας στα κεφάλια τους.

Η πλατεία που αναμορφώθηκε από το δήμαρχο Κωσταντίνο Γκολφινόπουλο και υπήρξε το κόσμημα και το στολίδι της Πάτρας ίσως και η ωραιότερη πλατεία της Ελλάδος την εποχή εκείνη με τα συντριβάνια και τους πίδακες, τα ρυάκια του νερού που την διαπερνούσαν, τα κηπάρια  με τα πολύχρωμα λουλούδια ,την παιδική χαρά και άλλα.

Μια πλατεία αρχιτεκτονημένη σε διαφορετικά επίπεδα που έλαμπε από καθαριότητα χάρις στους δημοτικούς  φύλακες, που καθημερινά δεν είχαν μόνον την ευθύνη της ευταξίας αλλά και της καθαριότητος .

Καθημερινά την έπλεναν και πότιζαν τα λουλούδια και έτσι για χρόνια υπήρξε πόλος έλξης πλήθους συμπολιτών που πήγαιναν για αναψυχή και περνούσαν ώρες ευχάριστες στα πολλά και όμορφα καφέ ουζερί που τότε λειτουργούσαν.

Η πλ. Ελευθερίας δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εγκαταλείφθηκε.

Ιδιαίτερα μάλιστα στα έξι ολόκληρα χρόνια που είναι δήμαρχος ο Κ. Πελετιδης – που υπήρξε και πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συλλόγου  – η πλατεία Ελευθερίας έγινε ο καθρέφτης της βρωμιάς και της εγκληματικής αδιαφορίας των δήθεν φιλολαϊκών κομμουνιστών. Αρκεί μια επίσκεψη για να απομυθοποιηθεί η δήθεν αποτελεσματική παρεμβατικότητα και η νοικοκυροσύνη της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ.

Ερωτάται ο δήμαρχος Κωσταντίνος Πελετίδης:

  • Γιατί άφησε την πλ. Ελευθερίας να φθάσει σε αυτό το κατάντημα ;
  • Θέλει να αποκαταστήσει την καλαισθησία στην πλατεία αν ναι τι θα κάνει για να αλλάξει αυτή την απαράδεκτη τριτοκοσμική εικόνα;

Επειδή η αντικατάσταση των ξεριζωμένων δέντρων με νέα, δεν απαιτεί καμιά ιδιαίτερη οικονομική δαπάνη, απαντήστε σοβαρά και συγκεκριμένα:

  • Πότε θα πάνε τα συνεργεία να φυτέψουν  όσα δέντρα λείπουν ;
  • Πότε ο αυτοχρησθείς και αυτοαποκαλούμενος «νοικοκύρης» δήμαρχος του ΚΚΕ θα ασχοληθεί με τα κακώς κείμενα όχι μόνο της πλατείας Ελευθερίας, αλλά και όλων των κοινόχρηστων χωρών και των αυλών  του προσφυγικού συνοικισμού της Πάτρας ;"