Με την απειλή της διακοπής ρεύματος βρίσκονται αντιμέτωπες αρκετές επιχειρήσεις και νοικοκυριά, κινδυνεύοντας να μείνουν χωρίς φως και θέρμανση στο διάστημα της καραντίνας.

Η ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε διακοπές σε καταναλωτές που έχουν ένα χρέος πάνω από 500 και 600 ευρώ, το οποίο μπορεί να το έχουν τακτοποιήσει, βάζοντας το σε διακανονισμό, όμως δεν έχουν κατορθώσει να ανταποκριθούν στις τελευταίες δόσεις.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο σε επίπεδο καταστημάτων και επιχειρήσεων. Η πρόσφατη επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, προς την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ και τα αρμόδια υπουργεία, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Αρκετές επιχειρήσεις, έχοντας σταματήσει την λειτουργία τους έχουν να αντιμετωπίσουν μέσα στο πακτωλό των υποχρεώσεων που τρέχουν και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που συνεχίζονται και ασφαλώς δεν έχουν σταματήσει λόγω της καραντίνας.

Πολλά μάλιστα καταστήματα, προερχόμενα από την πρώτη καραντίνα και την πρώτη του τζίρου τους που ακολούθησε, έχουν αφήσει πίσω τους λογαριασμούς του ρεύματος, δίνοντας προτεραιότητα σε άλλες υποχρεώσεις.

Αποτέλεσμα είναι να συγκεντρωθούν ποσά που ξεπερνούν τα 1.000 ή και τα 2.000 ευρώ, τα οποία οι επιχειρηματίες με τα καταστήματα τους κλειστά πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν, όχι μόνο στην εξόφληση τους, αλλά ακόμα και στις δόσεις των διακανονισμών.

Σημαντικό όμως ζήτημα με τη ΔΕΗ αντιμετωπίζουν και δεκάδες νοικοκυριά, με οικογένειες που δεν έχουν εισόδημα στο διάστημα αυτό ή δεν τους περισσεύουν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς, τόσο τους προηγούμενους όσο και τους τρέχοντες.