Η αύξηση της αξίας των μετοχών της Τesla έδωσε νέα ώθηση στον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό της, Έλον Μασκ, εκτοξεύοντάς τον στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Εκτοπίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς (127, 7 δις δολάρια) ο 49χρονος επιχειρηματίας – που μετά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φτιάχνει και τεκίλα, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 7,2 δισ. δολάρια στα 127,9 δισ. χάρη σε μια νέα αύξηση των μετοχών της Tesla. Συνολικά φέτος η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε κατά 100.3 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό για οποιονδήποτε από τους 500 δισεκατομμυριούχους που περιλαμβάνονται στον κατάλογο Bloomberg Billionaires Index.

Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Μασκ ξεκίνησε τη χρονιά από την 35 θέση της λίστας αυτής, αλλά μέχρι τον Αύγουστο είχε αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση και τώρα απέχει μια ανάσα από την κορυφή. Και δεν αποκλείεται να αυξήσει κι άλλο την περιουσία του, καθώς η Tesla – η χρηματιστηριακή αξία της οποίας πλησιάζει τα 500 δισ. δολάρια - θα συμπεριληφθεί από τις 21 Δεκεμβρίου στον δείκτη S&P 500. Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιπροσωπεύουν περίπου τα τρία τέταρτα των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία. Ο Μασκ, πάντως, εξακολουθεί να βλέπει την πλάτη του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, που διαθέτει περιουσία 182 δισ. δολαρίων.

Για τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, από την άλλη είναι η δεύτερη φορά την τελευταία οκταετία που υποχωρεί σε θέση χαμηλότερη από τη δεύτερη. Επί χρόνια κρατούσε την κορυφή μέχρι που τον ξεπέρασε το 2017 ο Μπέζος. Βέβαια, η περιουσία του Γκέις θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν είχε κάνει τόσες δωρεές - μεταξύ άλλων το ποσό των 27 δισ. στο ίδρυμα που φέρει το όνομά του και της συζύγου του – από το 2006.