Ο Ντόναλντ Τραμπ, παρότι συνεχίζει να μην παραδέχεται την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν έδωσε το «πράσινο φως» για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος με ένα διπλό tweet ανακοίνωσε πως αν και αμφισβητεί το αποτέλεσμα θα γίνει «αυτό που χρειάζεται να γίνει» για το «καλό της χώρας».

Η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών (GSA), Εμιλι Μέρφι, ενημέρωσε ήδη την πλευρά Μπάιντεν πως και επίσημα ξεκινά η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, με τον ίδιο τον Τραμπ ωστόσο να μην έχει έρθει σε επαφή με τον Μπάιντεν ακόμη.

Τραμπ: Πρότεινα στην Έμιλι να κάνει ότι πρέπει για το καλό της χώρας

«Θέλω να ευχαριστήσω την Εμιλι Μέρφι για την αφοσίωση της στη χώρα μας. Εχει παρενοχληθεί, απειληθεί και κακοποιηθεί - και δεν θέλω να συμβεί αυτό σε αυτήν, την οικογένειά της ή τους υπαλλήλους της GSA. Η υπόθεσή μας συνεχίζεται Δυνατά, θα συνεχίσουμε την μάχη και πιστεύω ότι θα επικρατήσουμε! Ωστόσο, προς όφελος της χώρας μας, προτείνω στην Έμιλι και την ομάδα της να κάνουν ό, τι πρέπει να γίνει σε σχέση με τα αρχικά πρωτόκολλα και έχω πει στην ομάδα μου να κάνει το ίδιο», ανέφερε ο Τραμπ στο twitter.