Σε ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προχωρά ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, μετά το δεύτερο lockdown και τις ανάγκες των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση οι οποίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών, πρόκειται να αυξηθούν.

Η ενισχυτική ομάδα των 40 περίπου ατόμων που είχε διαμορφωθεί κατά το διάστημα της πρώτης καραντίνας αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, αφού σε αυτή θα προστεθούν και οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και του Δημοτικού Βρεφοκομείου που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα απαρτίσουν ξεχωριστές ομάδες που θα αφορούν τη βελτίωση των υπηρεσιών του προγράμματος, αναλαμβάνοντας η κάθε μία τον δικό της τομέα. Από τον Μάρτιο που ξεκίνησε η πανδημία μέχρι σήμερα ο αριθμός των αιτήσεων που έχει εξυπηρετήσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» φτάνει τις 1.500.

Οι περισσότερες από αυτές τις αιτήσεις αφορούσαν το διάστημα που ήμασταν σε καραντίνα, καθώς στη συνέχεια, όταν βγήκαμε από αυτή, οι αιτήσεις έγιναν λιγότερες. Πλέον, έχοντας μπει στη δεύτερη καραντίνα, η εκτίμηση είναι ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι υπηρεσίες που εξυπηρετεί το πρόγραμμα χωρίζονται σε πέντε βασικές κατηγορίες: Τη διανομή έτοιμου φαγητού, τη διανομή τροφίμων, την αγορά φαρμάκων, τις θεραπείες σε ορισμένα άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα και τις εξωτερικές δουλειές που δεν μπορούν να κάνουν κάποιοι ωφελούμενοι αφού δεν έχουν την δυνατότητα να βγουν από το σπίτι τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από το διάστημα της πανδημίας ο αριθμός των ατόμων που εξυπηρετούσε το πρόγραμμα κυμαινόταν στα 350 με 400. Πλέον ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατακόρυφα και το γεγονός αυτό δείχνει τις μεγάλες ανάγκες που έχει γεννήσει η πανδημία και το lockdown.