Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν 271 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καθώς και 4 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της ανατολικής Ασίας ανέρχεται σε 509 νεκρούς επί συνόλου 31.004 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,64%.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού έπεσαν κάτω από 300 για πρώτη φορά τις τελευταίες έξι ημέρες. Ωστόσο ο αριθμός τους παρέμεινε τριψήφιος για 16η συνεχόμενη ημέρα, λόγω του εντοπισμού μικρών εστιών μόλυνσης στην πρωτεύουσα Σεούλ (109 κρούσματα), στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει (74 περιπτώσεις), καθώς και στις πύλες εισόδου της χώρας μεταξύ ταξιδιωτών που φτάνουν από το εξωτερικό (16 μολύνσεις).

Η μείωση των κρουσμάτων καταγράφηκε την επομένη της επιβολής αυστηρότερων μέτρων ως προς τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, στο πλαίσιο της προσπάθειας να ανασχεθεί η εξάπλωση του ιού. Ωστόσο, στελέχη υπηρεσιών δημόσιας υγείας έχουν σημειώσει πως η μείωση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού τα Σαββατοκύριακα μάλλον οφείλεται στο ότι γίνονται λιγότερα τεστ.