Σοβαρές και άκρως ανησυχητικές εξελίξεις καταγράφονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου που προκαλούν προβληματισμό αλλά και πολλά ερωτηματικά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ίδρυμα ενημερώθηκε σήμερα πως υπήρξαν θετικά 30 από τα 109 τεστ για κορωνοϊό που διενεργήθηκαν στο χώρο του και τα αποτελέσματα των οποίων καθυστερούσαν επί ημέρες λόγω του γνωστού προβλήματος με την έλλειψη αντιδραστηρίων στο εργαστήριο της Πάτρας, όπως αναφέρει το agrinionews.

Τα κρούσματα αυτά αναμένεται να ενταχθούν στις προσεχείς ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ (κάποια ενδεχομένως περιλαμβάνονται στη χθεσινή). Τα 25 από αυτά αφορούν πολίτες της ευρύτερης περιοχής αλλά και πέντε προσωπικό του νοσοκομείου.

Εξ αυτών πρόκειται για μια γυναίκα του υγειονομικού προσωπικού, τρεις καθαρίστριες και ένα άτομο του προσωπικού ασφαλείας. Το μείζον ωστόσο είναι πως οι καθαρίστριες και ο άνθρωπος της ασφάλειας υποβλήθηκαν σε τεστ την 13η Νοεμβρίου και έκτοτε-όντας ασυμπτωματικοί- φέρονται να εργάστηκαν.

Είναι ευκόλως αντιληπτό τι σημαίνει αυτό για το ενδεχόμενο διασποράς του ιού με ευθύνη την καθυστέρηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων. Είναι εξάλλου προφανής η αναγκαιότητα να δοθούν από τους αρμοδίους απαντήσεις. Φυσικά στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης σήμανε συναγερμός και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες των υγειονομικών πρωτοκόλλων.