Κάλεσμα στον ΕΟΔΥ απευθύνει σε επιστολή του ο Σπύρος Μυλωνάς μετά τη διάχυτη ανησυχία που υπάρχει στην Δυτική Αχαΐα για τα όσα ακούγονται για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή.  

Ο δήμαρχος της Δυτικής Αχαΐας σε επιστολή που υπογράφει και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα υγείας του νομού, Χαράλαμπος Μπονάνος, απευθύνει έκκληση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για να στείλει κλιμάκια στη περιοχή και να προχωρήσουν σε στοχευμένους μαζικούς ελέγχους.

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει τέτοιοι έλεγχοι στην περιοχή, με εξαίρεση τη δράση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που είχαν προχωρήσει σε μαζικά μοριακά τεστ στη συνοικία των τσιγγάνων.

Τα τεστ αυτά, τότε, είχαν δείξει ότι δεν υπάρχει διασπορά και ότι αδίκως κάποιοι είχαν στοχοποιήσει τη συγκεκριμένη συνοικία.

Όμως από τότε μέχρι σήμερα πολλά μπορεί να έχουν ανατραπεί, από τη στιγμή μάλιστα που σε ορισμένες περιπτώσεις τα γλέντια των αρραβώνων και των γάμων μεταξύ των τσιγγάνων συνεχίστηκαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στελέχη της δημοτικής αρχής, οι κίνδυνοι της διασποράς δεν προέρχονται μόνο από τη συνοικία των τσιγγάνων.

Τα μέλη της υπόλοιπης τοπικής κοινωνίας δείχνουν μία χαλαρότητα και πολλά από αυτά δυσκολεύονται ακόμα και στο να φορέσουν τη μάσκα τους.

Επιπλέον, ένας ακόμα κίνδυνος έχει να κάνει με τον εντοπισμό κρουσμάτων μεταξύ των εργατών γης.

Οι αγροτικές εργασίες που αποτελούν την κύρια απασχόληση στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, βρίσκονται αυτή την περίοδο στην κορύφωση τους.

Οι εργάτες γης έχουν αυξηθεί και η διασπορά μεταξύ τους λόγω των μεμονωμένων κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μπορεί να επεκταθεί μέσα σε λίγες ώρες, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από αυτούς ζουν μαζί στους ίδιους χώρους.

Για τους λόγους αυτούς και έχοντας υπόψη του όλες αυτές τις πληροφορίες που μιλούν για έναν σημαντικό αριθμό κρουσμάτων που προέρχονται από την επικράτεια του δήμου του, ο δήμαρχος ζητάει από τον ΕΟΔΥ στοχευμένους ελέγχους.

Έτσι, ώστε να πάψουν οι φήμες και να γνωρίζουν εκεί που βρίσκονται και που βαδίζουν.