Τουλάχιστον 6,4 εκατ. δολάρια φέρεται να πλήρωσε η πρώην σύζυγος του σεϊχη του Ντουμπάι για να κρατήσει κρυφό τον δεσμό που διατηρούσε επί διετία με τον παντρεμένο Βρετανό σωματοφύλακά της.

Το εξωσυζυγικό παραστράτημα της πριγκίπισσας Χάγια – που συγκαταλεγόταν μέχρι πέρυσι στις έξι συζύγους του αντιπροέδρου και πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ αποκαλύφθηκε σε δίκη για την επιμέλεια των παιδιών τους στο Λονδίνο, σύμφωνα με τη Daily Mail. Στην απόφαση του δικαστηρίου δεν κατονομάζεται ο σωματοφύλακας, αλλά η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η 46χρονη πριγκίπισσα σαγήνευσε τον 37χρονο Ράσελ Φλάουερς με πανάκριβα δώρα, μεταξύ των οποίων ένα ρολόι αξίας 16.000 δολαρίων και ένα όπλο αντίκα αξίας 66.000 δολαρίων και επικαλούμενη πηγές προσθέτει ότι η Χάγια του έδωσε επίσης 1,6 εκατ. δολάρια για να μην αποκαλύψει τη σχέση τους.

Η Χάγια, κόρη του εκλιπόντος βασιλιά Χουσεϊν της Ιορδανίας και της τρίτης γυναίκας του βασίλισσας Αλία και αδελφή του νυν βασιλιά Αμπντάλα φέρεται να πλήρωσε αντίστοιχα ποσά για να εξαγοράσει τη σιωπή άλλων τριών σωματοφυλάκων της βασιλικής οικογένειας του Ντουμπάι που γνώριζαν για το δεσμό που ξεκίνησε το 2016. «Ήταν κοινό μυστικό ανάμεσά τους ότι είχε σχέση μαζί του», είπαν στη Daily Mail πηγές από το κτήμα του σεϊχη στο Σάφολκ της Βρετανίας. Ωστόσο, ο δεσμός τους αποκαλύφθηκε πολύ σύντομα με αποτέλεσμα να διαλυθεί ο γάμος του σωματοφύλακα κι η τρομοκρατημένη πριγκίπισσα να το σκάσει από το Ντουμπάι με τα δύο παιδιά τους και να ζητήσει άσυλο στη Βρετανία.

Στις προσπάθειες του σεϊχη του Ντουμπάι να διεκδικήσει την επιμέλεια της 11ης χρόνης και του 7χρονου γιου τους, βρετανικό δικαστήριο τον καταδίκασε τον περασμένο Μάρτιο για εκστρατεία εκφοβισμού της πριγκίπισσας Χάγια, την οποία χώρισε χωρίς να της το ανακοινώσει, άφησε όπλα στην κρεβατοκάμαρά της και έστησε απόπειρα απαγωγής της με ελικόπτερο. Η πριγκίπσσα Χάγια είχε παντρευτεί τον σεϊχη του Ντουμπάι το 2004, όταν έγινε η έκτη σύζυγός του μέχρι το διαζύγιό τους πέρυσι, ενώ τώρα ζει σε μια έπαυλη αξίας 113 εκατ. δολαρίων σε μια από τις ακριβότερες συνοικίες του Λονδίνου, το Κένσινγκτον.