Συστατικά

2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κ. γλυκού αλάτι
8 φλ. ζωμό λαχανικών
2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς
Λίγο πιπέρι καγιέν
1/4 φλ. μακαντέμια χωρίς αλάτι
Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)
2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα)
Ψιλοκομμένα μακαντέμια (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 190°C.
Σε ένα ταψί, απλώνεις μια λαδόκολλα και προσθέτεις πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι.
Ψήνεις για περίπου 50 λεπτά.
Όταν ψηθούν, μεταφέρεις τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτεις το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το καγιέν.
Αφήνεις το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μειώνεις τη θερμοκρασία σε μέτρια και τα αφήνεις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
Αφαιρείς την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτεις τα μακαντέμια.
Με ένα ραβδομπλέντερ κάνεις τη σούπα βελουτέ.
Σερβίρεις σε 8 πιάτα και προσθέτεις από πάνω το λάιμ, τα τριμμένα μακαντέμια και το κόλιανδρο.

Πηγή: tlife.gr