Και ενώ όλοι οι μαθητές έχουν ξεκινήσει την τηλεκπαίδευση (με τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται...) υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις που συνεχίζουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Ένα από αυτά τα σχολεία που λειτουργούν εν μέσω καραντίνας είναι και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο της Πάτρας.

Όμως το πρόβλημα είναι ότι οι μαθητές στοιβάζονται κυριολεκτικά σε πολύ μικρές αίθουσες χωρίς να κρατιούνται οι απαραίτητες αποστάσεις λόγω κορωνοϊού.

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους γονείς διότι το θέμα αφορά άτομα ΑμεΑ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τις κακές συνθήκες με τις οποίες γίνεται το μάθημα σε σχολείο για ΑμεΑ στην Πάτρα με τη μη τήρηση των αποστάσεων σε πολύ μικρές αίθουσες, μεταφέρει ο διευθυντής του σχολείου Θόδωρος Λυρής.

Ο κ. Λυρής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open υποστήριξε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο που μοιράζεται σε δυο κτίρια φοιτούν 173 μαθητές με 70 εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.

Φυσικά το κτιριακό πρόβλημα δεν είναι κάτι καινούργιο, όπως υποστήριξε ο κ. Λυρής αλλά κάτω από τις σημερινές συνθήκες καθίσταται επικίνδυνο.