Σε συνέχεια των προηγούμενων 12 επιτυχημένων συνεδρίων και ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις, το «Ενδόραμα 20» θα διεξαχθεί στις 29 & 30 Ιανουαρίου 2021, υβριδικά. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας – Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων. Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους καθηγητές Απόστολο Γ. Βαγενάκη, Νεοκλή Α. Γεωργόπουλο και Κώστα Β. Μάρκου.

Όπως κάθε χρόνο στα πλαίσια του συνεδρίου θα καλυφθούν όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας από έγκριτους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παλαιότερους και νέους, που θα παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης της ενδοκρινολογίας. Φέτος, θα υπάρξει προσθήκη μιας νέας ενότητας που αφορά την ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19. Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου στο www.endorama.gr.

Η συμμετοχή στο συνέδριο μπορεί να πραγματοποιηθεί διαζώσης στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, παράλληλα δίνεται δυνατότητα ψηφιακής συμμετοχής των συνέδρων με χρήση κατάλληλης πλατφόρμας. Επίσης, στο site το συνεδρίου (www.endorama.gr) θα λειτουργεί virtual έκθεση χορηγών με πολλές νέες ψηφιακές παροχές.

Λίγα λόγια:
Το Ιατρικό Συνέδριο ΕΝΔΟΡΑΜΑ είναι μια πρωτότυπη ετήσια ιατρική διημερίδα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε ετήσια βάση. Στα πλαίσια αυτού παρουσιάζονται κλινικά περιστατικά και ιατρικά δεδομένα, γίνεται ανασκόπηση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε σε όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας..

Οι τομείς που παρουσιάζονται στο ΕΝΔΟΡΑΜΑ είναι οι εξής:

Λιπίδια
Γυναικεία Αναπαραγωγή
Ανδρική Αναπαραγωγή
Παιδιατρική Ενδοκρινολογία
Υπόφυση
Σακχαρώδης Διαβήτης
Διατροφή
Επινεφρίδια
Μεταβολισμός Οστών
Θυροειδής
Η ενδοκρινολογία στην εποχή του Covid-19 (νέος τομέας του Συνεδρίου)