Για δεύτερη μέρα νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ο Αριχεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό τη Δευτέρα και εισήχθη στο νοσοκομείο χθες το πρωί, έχοντας εκδηλώσει ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή».

«Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών» καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

Η είδηση, ωστόσο, της μεταφοράς του Αρχιεπισκόπου Αθηνών σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στον Ευαγγελισμό κέντρισε το πανελλήνιο ενδιαφέρον, καθώς ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας είχε τεθεί σε προληπτική καραντίνα στις 11 Νοεμβρίου, κατόπιν δηλαδή της διαπίστωσης ότι κάποιοι συνοδικοί ιεράρχες είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό, μετά την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στην οποία προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος. Παρότι ο κ.κ. Ιερώνυμος βρέθηκε αρνητικός στα τεστ που ακολούθησαν, από την Αρχιεπισκοπή ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, έστω και προληπτικά.

Ταχεία Ανάρρωση

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες έσπευσαν να ευχηθούν προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών «ταχεία ανάρρωση», με πρώτο το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως «η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, έγραψε:

«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακαριώτατο είχαν χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά και ο Γερμανός πρέσβης, Ερνστ Ράιχελ, με μήνυμά του στο twitter, αναφέροντας:

«Ευχόμαστε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ταχεία ανάρρωση και χρόνια πολλά. Παραμένουμε όλοι ασφαλείς, μειώνουμε τις κοινωνικές επαφές, φοράμε μάσκα! Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο είμαστε μαζί».

Θερμό μήνυμα «συμπαραστάσεως και ευχών» έστειλε από το Φανάρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. κ. Βαρθολομαίος, με το οποίο του εκφράζει την αδελφική συμπαράσταση και τις θερμές ευχές του, προσωπικώς και εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας, για ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση απέστειλε με επιστολή του και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καί πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, προς τον Μακαριώτατο, με την οποία του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα υψηλά πρωθιεραρχικά Του καθήκοντα.