Απρόσμενα αυξήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν το αίτημα για επίδομα ανεργίας καθώς το εκ νέου κλείσιμο επιχειρήσεων με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας προκάλεσε κύμα απολύσεων και επιβράδυνε περαιτέρω την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας σε πολιτειακό επίπεδο ανήλθαν συνολικά στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 742.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 14 Νοεμβρίου, συγκριτικά με 711.000 μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψει ότι την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκαν 707.000 αιτήσεις.

Τα ημερήσια νέα κρούσματα COVID-19 στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 100.000 από τις αρχές του μήνα, ανεβάζοντας τον αριθμό των περιστατικών στη χώρα πάνω από τα 11 εκατ., σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters. Σαράντα μία πολιτείες καταγράφουν ημερήσιες αυξήσεις-ρεκόρ στα κρούσματα του κορονοϊού και 20 έχουν καταγράψει νέα ιστορικά υψηλά στους θανάτους που σχετίζονται με την Covid-19 από μέρα σε μέρα.

Στις επιχειρήσεις έχουν επιβληθεί περιορισμοί καθώς ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 250.000 από τότε που ξέσπασε η επιδημία τις ΗΠΑ.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα κληρονομήσει την κρίση δημόσιας υγείας και την εύθραυστη οικονομία όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν από το επίπεδο ρεκόρ των 6,867 εκατ. τον Μάρτιο καθώς περίπου το 80% των ανθρώπων απολύθηκαν προσωρινά τον Μάρτιο και προσελήφθησαν εκ νέου τον Απρίλιο.