Χαμόγελα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας έφεραν τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. για την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Όπως έλεγαν στελέχη της τοπικής αστυνομίας μέσα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό επιτεύχθηκαν δύο βασικοί στόχοι. Να μην γίνει η πορεία που θα έφερνε αυξημένους κινδύνους διασποράς και από την άλλη να μην σημειωθούν επεισόδια.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία δεν έπεσε «ξύλο», δεν έπεσαν χημικά και γενικότερα ότι έγινε περιορίστηκε σε επίπεδο έντασης και τίποτα παραπάνω.

Οι ίδιοι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι αυτό ήταν μία αναμφίβολη επιτυχία για την Αστυνομία, με δεδομένο το ιδιαίτερο της μέρας, τα μέτρα της κυβέρνησης και τη γενικότερη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι αντιεξουσιαστικές ομάδες κινούνται αιφνιδιαστικά, παραμένουν σε επιφυλακή και τις επόμενες ημέρες, μέχρι τουλάχιστον τις 6 Δεκεμβρίου, την ημέρα δηλαδή της επετείου της μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Για τον σκοπό αυτό θα υπάρχει αυξημένη φρούρηση σε όλα τα κτίρια της Αστυνομίας στην Πάτρα και στους δρόμους που οδηγούν γύρω από αυτά.

Άλλωστε, γνωρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ. ότι οι αντιεξουσιαστικές ομάδες έχουν μία ιδιαίτερη ευελιξία σε αιφνιδιαστικές και καταδρομικές επιθέσεις και ίσως να θελήσουν να δώσουν απαντήσεις, σε ανυποψίαστο χρόνο. 

Το νέο ορόσημο λοιπόν για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. είναι η 6η Δεκεμβρίου για την οποία το υπουργείο ήδη έχει τονίσει ότι θα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες, με την Αστυνομία να παίρνει, δηλαδή, τα αντίστοιχα μέτρα που πάρθηκαν και την ημέρα του Πολυτεχνείου.