Το 5ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 5 ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία και φέτος. Σε μία από τις δυσκολότερες χρονιές για ολόκληρη την ανθρωπότητα, η ομάδα της Art in Progress κατάφερε να προσφέρει στην πόλη χρώμα και αισιοδοξία σε έναν καταπονημένο δημόσιο χώρο τόσο εννοιολογικά όσο και αισθητικά. 

Η καθημερινότητά μας αλλάζει ραγδαία, η καλλιτεχνική εκφραστικότητα και ο δημόσιος χώρος πλήττετε όσο ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη εποχή, αλλά όχι στην Πάτρα. Εδώ κόντρα στις δύσκολες συγκυρίες, η σύγχρονη τέχνη επιτέλεσε τον σκοπό της με τον καλύτερο τρόπο, οι καλλιτέχνες και τα έργα τους μας μετέφεραν σε νέους δημιουργικούς κόσμους στέλνοντας μηνύματα ιστορικής μνήμης, εξωστρέφειας, αλληλεγγύης και την ελπίδα να κρατάμε «ψηλά το κεφάλι» . 


Η Art in Progress και η κοινωνία των πολιτών της, παρά τη διεθνή αβεβαιότητα που προκάλεσε η πανδημία του covid-19 και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, κατόρθωσε να φιλοξενήσει για ακόμα μία χρονιά μερικούς από τους σπουδαιότερους street artists με διεθνή εμπειρία από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Οι καλλιτέχνες εμπνεόμενοι από σημαντικές ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και τον κόσμο, όπως τα 100α γενέθλια της Μελίνας Μερκούρη, τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, τα 65 χρόνια από το θάνατο του Άλμπερτ Αϊνστάιν και τα 75 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, προσέδωσαν στην πόλη μία νέα δυναμική και ένα μοναδικό σύγχρονο χαρακτήρα, μέσω της τέχνης.

Οι street artists που άφησαν στη φετινή διοργάνωση το προσωπικό τους σημάδι, δημιουργώντας 8 μοναδικές τοιχογραφίες (mural), σε επιλεγμένους τοίχους του αστικού ιστού της Πάτρας είναι οι: Asier, Edmon1419, Jay Kaes, KLE, Leandro Bustamante, NSN997, Siguel και Silver Formz & Monos Cwtos.

Οι φετινές τοιχογραφίες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του ArtWalk 5, καθώς και συνολικά η διοργάνωση, παρουσιάστηκαν και απασχόλησαν το διεθνή και τον εγχώριο τύπο, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 


Μείνετε συντονισμένοι για τις πολλές εκπλήξεις που ακολουθούν μέχρι τη διοργάνωση του ArtWalk 6, το 2021!

Το ArtWalk 5 τελέστηκε υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών: Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και του μεγάλου χορηγού: Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ).