Επίσημη έρευνα έχει ξεκινήσει στη Ρωσία για τις ενέργειες δυο πιλότων που φέρονται να έκαναν επίτηδες ελιγμούς στον εναέριο χώρο της χώρας, με στόχο να «ζωγραφίσουν» ένα... πέος στον ουρανό.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της εταιρείας Pobeda πιστεύεται ότι παρέκκλιναν επίτηδες από την πορεία τους και πραγματοποίησαν τους ελιγμούς θέλοντας να εκφράσουν με αυτόν τον... ανορθόδοξο τρόπο την υποστήριξή τους στον Αρτιόμ Τζιούμπα. Υπενθυμίζεται ότι Ρώσος ποδοσφαιριστής και αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας αποφασίστηκε να μη συμμετάσχει στους επόμενους τρεις αγώνες στο εξωτερικό, μετά τη διαρροή ενός βίντεο που τον δείχνει να αυνανίζεται.

Η «παράκαμψη» των πιλότων στην πτήση DP407 που αναχώρησε από τη Μόσχα με προορισμό την Αικατερινούπολη στις 11 Νοέμβρη ήταν ίσως μια προσπάθεια των πιλότων να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την άδικη αυτή απόφαση εις βάρος του αγαπημένου τους ποδοσφαιριστή, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Pobeda, σύμφωνα με το protothema.

Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας «Ροσαβιάτσιγια» ερευνά τη «φαλλική διαμαρτυρία» πάνω από την πόλη Νεφτεκάμστ.

Σύμφωνα με αναφορές στα τοπικά μέσα, το πλήρωμα του αεροσκάφους ζήτησε άδεια να πραγματοποιήσει τους ελιγμούς «επειδή χρειαζόταν να ελέγξει τον εξοπλισμό επικοινωνίας και πλοήγησης». Όπως έγινε γνωστό, η πτήση της Pobeda προσγειώθηκε τελικά στην Αικατερινούπολη με καθυστέρηση 20 λεπτών.

Ο Αλέγκ Παντελέγιεφ, διευθυντής της Aviaport, είπε στο RBC ότι διενεργείται έλεγχος για το εάν τελικά οι πιλότοι είχαν λάβει άδεια για τους ελιγμούς και εάν αυτοί έθεσαν ή όχι σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών. Επίσης θα εξεταστεί εάν υπήρξε ή όχι παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας.

Σύμφωνα με τον Ρόμαν Γκουσάροφ, αρχισυντάκτη του avid.ru, οι δύο πιλότοι «πρέπει να ήταν τρελοί που έκαναν αυτούς τους ελιγμούς». «Αυτού του είδους οι ενέργειες τιμωρούνται αυστηρά» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος, εξηγώντας ότι αν όντως επρόκειτο για... πράξη διαμαρτυρίας ήταν κάτι το εξαιρετικά επικίνδυνο, λόγω της αυξημένης κίνησης αερoσκαφών στην περιοχή.

Mε πληροφορίες από Mirror, Russia Today