Συστατικά

(για τη ζύμη): 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο
1/3 του φλιτζανιού κρύο νερό
(για τη γέμιση): 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
400 γρ. λουκανικάκια baby
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. του γλυκού μπούκοβο
1 κουτ. του γλυκού μάραθο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, ετοιμάζεις τη ζύμη. Σε ένα μίξερ, χτυπάς για μερικά δευτερόλεπτα σε μέτρια ένταση το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτεις σταδιακά το βούτυρο και χτυπάς για περίπου 10 λεπτά. Σταδιακά, περιχυνεις το νερό, μέχρι να σχηματιστεί μία ενιαία κολλώδης ζύμη.
Απλώνεις τη ζύμη σου σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και με ένα μαχαίρι τη χωρίζεις στα δύο.
Τυλίγεις κάθε κομμάτι της ζύμης με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρεις στο ψυγείο για 30 λεπτά συνολικά.
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρεις το κρεμμυδάκι, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
Μετά από 3 λεπτά, προσθέτεις στο τηγάνι τα μικρά λουκάνικα και τα σοτάρεις σε υψηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Προσθέτεις το μπούκοβο και τον μαϊντανό και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά ακόμα.
Μεταφέρεις τα λουκάνικα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνεις εκεί, μέχρι να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 189 βαθμούς C και τοποθετείς ένα αντικολλητικό χαρτί σε μία επιφάνεια.
Βγάζεις τη ζύμη από το ψυγείο και σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο την ανοίγεις με έναν πλάστη, μέχρι να αποκτήσει τετράγωνο σχήμα. Κόβεις τη ζύμη σε μικρά τετραγωνάκια.
Προσθέτεις τη γέμιση σου σε κάθε ένα από τα τετραγωνάκια.
Με καθαρά χέρια, διπλώνεις το κάθε πιτάκι πιάνοντας τις τέσσερις γωνίες και φέρνοντάς τες στο κέντρο χωρίς όμως να τις ενώσεις και αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
Χτυπάς ένα αβγό σε ένα μπολ και αλείφεις με αυτό πιτάκια σου.
Ψήνεις στη μεσαία θέση του προθερμασμένου φούρνου για 40 λεπτά.
Σερβίρεις, όσο είναι ζεστά.

Πηγή: tlife.gr