Μετά του μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ξεκίνησε την Τετάρτη η τηλεκπαίδευση και για τους περισσότερους από 600.000 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων της χώρας.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο, για τα παιδιά από το Μπόσι Καλαβρύτων, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στο Μπόσι ζουν εννέα (9) παιδιά. Ένα (1) στο Γυμνάσιο, έξι (6) στο Δημοτικό και δύο (2) στο Νηπιαγωγείο. Όσο ήταν ανοικτά τα Δημοτικά Σχολεία, η μαθήτρια του Γυμνασίου ερχόταν στα Καλάβρυτα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και με την βοήθεια των δασκάλων και με την συνδρομή του Δήμου, έκανε τα διαδικτυακά μαθήματα από αίθουσα του σχολείου. Με το κλείσιμο όμως και των δημοτικών σχολείων, τα παιδιά παραμένουν στο χωριό όπου δεν έχουν πρόσβαση, αφού στον οικισμό δεν υπάρχει σήμα από κανένα δίκτυο κινητής η σταθερής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalavrytanews.com, η μαθήτρια του Γυμνασίου αναγκάστηκε να μετακομίσει σε συγγενικό του πρόσωπο σε άλλο χωριό, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τα μαθήματά της.

Να σημειώσουμε ότι σήμα κινητής τηλεφωνίας και πρόσβαση στο διαδίκτυο, υπάρχει μέχρι τις παρυφές του οικισμού, σε κανένα όμως σημείο εντός του οικισμού.

Το Μπόσι είναι οικισμός της Τοπικής Κοινότητας Πετσάκων της Δημοτικής ενότητας Καλαβρύτων του Δήμου Καλαβρύτων. Είναι χτισμένος σε υψόμετρο 688 μέτρων βορειοδυτικά των Καλαβρύτων και σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από αυτά. Ο πληθυσμός του οικισμού είναι 20 άτομα εκ των οποίων τα 9 παιδιά.