Αυξητικές τάσεις εμφανίζεται να έχει τις τελευταίες ημέρες ο κορωνοϊός στην Αχαΐα, κάτι που δείχνει ότι υπάρχουν ενεργές εστίες του ιού που θα πρέπει άμεσα να απομονωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυριότερη εστία αυτή τη στιγμή σε ότι αφορά την περιφερειακή ενότητα είναι η Δυτική Αχαΐα. Από τα 64 νέα κρούσματα των δύο τελευταίων ημερών τα 20 από αυτά προέρχονται από την περιοχή λένε οι ίδιες πηγές.

Φαίνεται ότι οι συγκεντρώσεις και τα γαμήλια γλέντια στη συνοικία των τσιγγάνων έχουν αυτά τα αποτελέσματα αφού η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων δεν εννοεί να συμμορφωθεί με τα μέτρα.

Η διαφαινόμενη διασπορά όμως στην Δυτική Αχαΐα δεν προέρχεται μόνο από εκεί και αυτό είναι που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές. Μια ακόμα εστία στο νομό είναι και αυτή της Χαλανδρίτσας.

Ως γνωστόν στη Χαλανδρίτσα υπάρχει και εκεί ένας μικρός καταυλισμός ρομά, ενώ γενικότερα στην περιοχή εντοπίζονται ενεργές εστίες, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα και στον δήμο Ερυμάνθου.

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα κρούσματα προέρχονται από μικρές εστίες στο κέντρο της Πάτρας και είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης που εξακολουθούν να δείχνουν κάποιοι παρά το lockdown και τα αυστηρά μέτρα.

Ζητούμενο για τις υγειονομικές αρχές είναι να γίνουν τα απαραίτητα για να απομονωθούν οι όποιες εστίες και σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα ο αριθμός των κρουσμάτων να έχει μειωθεί. Διαφορετικά είναι σίγουρο ότι η καραντίνα που τόσο έχει κοστίσει στην καθημερινή μας ζωής θα συνεχιστεί και θα πάρει παράταση.