Η σταθερά που έχει πετύχει η Αχαΐα  στη διασπορά του κορωνοϊού, δεν έχει αφαιρέσει σε τίποτα τη δυναμική του ιού που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμφανίσει μία έξαρση που θα φέρει την περιοχή σε δύσκολη θέση.

Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε με την καταγραφή των κρουσμάτων του ΕΟΔΥ την Τρίτη.

Η Αχαΐα με τα 34 νέα κρούσματα που είχε σημείωσε αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, «σπάζοντας» το φράγμα των 32 που ήταν το προηγούμενο, από την 1η Νοεμβρίου.

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μέρα που η περιφερειακή ενότητα είχε από 30 κρούσματα και πάνω και πλέον θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε αν ο μέσος όρος των περασμένων ημερών που ήταν στα 18 με 24 κρούσματα ανέβει στα 30 συν.

Κάτι τέτοιο θα σημάνει μία αυξητική τάση και ενώ βρισκόμαστε σε lockdown που θα πρέπει να ανησυχήσει άπαντες. Πάντως, με τα 34 κρούσματα της χθεσινής ημέρας φτάσαμε τα 409 κρούσματα, οπότε ως περιοχή ξεπεράσαμε και αυτό το όριο των 400.

Σε ότι έχει να κάνει με τον αριθμό των νοσηλευομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ήταν μέχρι το βράδυ της Τρίτης 16 ασθενείς στην Οφθαλμολογική Κλινική και 6 στη ΜΕΘ. Αντίστοιχα στον Άγιο Ανδρέα νοσηλεύονταν 19 ασθενείς στην κλινική και 4 στη ΜΕΘ.