Οι πρώτοι νέοι φοίνικες στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων είναι γεγονός!

Από το πρωί της Τετάρτης τα συνεργεία του δήμου και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Πρασίνου, ξεκίνησαν να τοποθετούν τους πρώτους νέους φοίνικες στην πλατεία, ύστερα από την καταστροφή που είχε προκαλέσει το «κόκκινο σκαθάρι».

Οι πρώτοι δύο νέοι φοίνικες τοποθετήθηκαν δίπλα σχεδόν από το σιντριβάνι και την παιδική χαρά της πλατείας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε χαρά στους κατοίκους της περιοχής και στους θαμώνες της πλατείας αφού οι φοίνικες αποτελούσαν πάντοτε το σήμα κατατεθέν των Υψηλών Αλωνίων.

Θα ακολουθήσει η φύτευση και άλλων φοινίκων εντός της πλατείας. Η πλατεία έτσι θα αποκτήσει και πάλι την αισθητική που είχε και θα παύσει να είναι γυμνή.

Μια εικόνα που την χαρακτηρίζει εδώ και εφτά χρόνια περίπου όταν το σκαθάρι κατέστρεψε τους φοίνικες και τα συνεργεία του δήμου αναγκάστηκαν να τους κόψουν.

Πλέον η πλατεία "ντύνεται" και αποκτά και πάλι σιγά - σιγά την εικόνα που είχε, με την ελπίδα ότι θα ξεφύγει απο την παρακμή και την υποβάθμιση που την χαρακτηρίζουν τα τελευταία χρόνια. 


Υπενθυμίζεται, ότι οι προηγούμενοι φοίνικες, προσβλήθηκαν από έντομο και συγκεκριμένα τον Κόκκινο Ριγχωτό Κάνθαρο που προσβάλλει όλα τα είδη των φοινίκων. Παρόλο που είχαν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για να σωθούν, τελικά ξεράθηκαν και κόπηκαν, την περίοδο 2013 – 2014, καθώς υπήρχε άμεσος  κίνδυνος πτώσης τους και τραυματισμού διερχόμενου από την πλατεία.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, προχωρά στη φύτευση των νέων δέντρων,  που ανήκουν σε ένα συναφές είδος (Phoenix dactylifera - χουρμαδιά) και θεωρείται πιο ανθεκτικό από το προηγούμενο, απέναντι σε εντομολογικούς εχθρούς των φοινικοειδών.

Από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την συντήρησή τους.