Χωρίς σοβαρά επεισόδια πέρασε η ημέρα  της επετείου της μνήμης του Πολυτεχνείου στην Πάτρα, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις οι αστυνομικοί έριξαν τις… ψιλές τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το «ντου» των ΜΑΤ στην περιοχή της Αγίας Σοφίας μετά την εκδίωξη των συγκεντρωμένων από το πρώην Παράρτημα, είχε αρκετά ένταση, με τους αστυνομικούς να τα βάζουν με την ομάδα των νεαρών οι οποίοι αναγκάστηκαν να κρυφτούν στο σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Ένταση σημειώθηκε και σε ορισμένες ακόμα περιπτώσεις, πριν από το απόγευμα, με τους αστυνομικούς να σταματούν, όποια ομάδα ατόμων έβρισκαν στον δρόμο τους και θεωρούσαν ύποπτους για να συμμετάσχουν στην πορεία.

Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που έγινε στην Σαχτούρη όταν αστυνομικοί σταμάτησαν νεαρούς που έκαναν βόλτες με τα ποδήλατα τους, λέγοντας τους να μην κατέβουν στο κέντρο.

Αργότερα, ακολούθησε κυνηγητό και κρυφτούλι στους κάθετους δρόμους από το πρώην Παράρτημα και έως και το ύψος της Αγίας Σοφίας, ενώ οι συγκεντρωθέντες στην οδό Κορίνθου ήταν για αρκετή ώρα εγκλωβισμένοι, με τους αστυνομικούς να τους κρατούν εκεί, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα προχωρήσουν σε πορεία.


Τους άφησαν στην ουσία να φύγουν από το πρώην Παράρτημα μετά τις 9.30 το βράδυ, ενώ την ίδια ώρα περίπου αναχώρησαν από την Πάτρα οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν έρθει από όμορους νομούς για να ενισχύσουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία, πάντως, ήταν όλη τη νύχτα σε επιφυλακή, εστιάζοντας στους δρόμους γύρω από την Ερμού, φοβούμενη «ανταρτοπόλεμο» από ομάδες αντιεξουσιαστών και ξαφνικές επιθέσεις προς το αστυνομικό μέγαρο.

Η πορεία εντέλει δεν έγινε από τις οργανώσεις που την είχαν ανακοινώσει, ο στόχος για την αστυνομία επιτεύχθηκε, όμως, η ατμόσφαιρα είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει τεταμένη στο κέντρο της Πάτρας και τις επόμενες ημέρες.