Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής και Φιλολογίας της Πάτρας, καταγγέλλουν και καταδικάζουν το όργιο του κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής που είχε ως στόχο την χθεσινή συγκέντρωση σωματείων και φοιτητικών συλλόγων για τον συμβολικό εορτασμό του Πολυτεχνείου στην Αθήνα.

Καταδικάζουν και καταγγέλλουν την αναίτια επίθεση που δέχτηκε η συγκέντρωση αλλά και τις δεκάδες συλλήψεις που ακολούθησαν.

"Σε όλη την Ελλάδα αλλά και εδώ στην Πάτρα, το οργανωμένο κίνημα, τα συνδικάτα, οι σύλλογοι, οι φορείς, σπάσαμε στην πράξη την απαγόρευση της κυβέρνησης, αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι μπορούμε να αγωνιζόμαστε τηρώντας παράλληλα τα μέτρα προστασίας της Υγείας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο και αυτό φαίνεται ειδικά τώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση.

Σπάσαμε στην πράξη την απαγόρευση και δεν τους κάναμε το χατίρι να περάσει η στόχευση που έχουν να «ξεμπερδεύουν» με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου, με το αγωνιστικό μήνυμα του, που σήμερα έστειλαν δεκάδες εργαζομένων, φοιτητών και λαού.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες διαδηλωτές" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.