Στα χαρακώματα βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και κόμματα με αφορμή τα όσα συνέβησαν στους δρόμους της Αθήνας με τις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο και τις προσαγωγές.

Τα... γαλλικά που ακούστηκαν στο Σώμα, δεν περιποιούν τιμή για τον κοινοβουλευτισμό και έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά έντονων και πολλές φορές εκτός ορίων αντιπαραθέσεων.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν κατά την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελ. Λύσης, Κ. Χήτα ο οποίος επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις. «6.000 αστυνομικοί, μέτρα, αλλά εν τέλει πάρτι κάνανε! Θα τιμωρηθείς κανείς; Θα απολογηθείτε; Όλοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Η κυβέρνηση παραβίασε τη λογική και τα κόμμα της αριστεράς τη νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σας γλεντά το ΚΚΕ».

Οι αναφορές του βουλευτή προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Καραθανασόπουλου, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να φωνάζει: «Η πολιτική μ@λ@κί@ και η ανοησία έχει και τα όριά της! Δεν διαγράφω τίποτα τα επαναλαμβάνω! Μετατραπήκατε σε δεξιό βραχίονα της κυβέρνησης, ζηλέψατε την Χρυσή Αυγή».

«Δεν θα πέσουν στον βούρκο του συναδέλφου! Οι άναρθρες κραυγές του δεν θα συγκινήσουν κανέναν! Άλλοι παρανόμησαν και δεν συνελήφθησαν! Ο νόμος είναι για όλους», απάντησε ο κ. Χήτας προκαλώντας εκ νέου την οργή του συναδέλφου του και αναγκάζοντας τον προεδρεύοντα κ. Αβδελά να παρέμβει: «μην το κάνετε γήπεδο εδώ! Κ. Καραθανασόπουλε σε παρακαλώ».

Για αρκετά λεπτά της ώρας τόσο ο κ. Καραθανασόπουλος όσο και ο κ. Συντυχάκης του ΚΚΕ, συνέχισαν να ωρύονται προκαλώντας κυριολεκτικά χαμό στην αίθουσα της Ολομέλειας.