Ο Ντέιβιντ Φίντσερ επέκρινε την ταινία «Τζόκερ» χαρακτηρίζοντάς την «προδοσία των ψυχικά ασθενών».

Η ταινία, με την οποία ο Χοακίν Φίνιξ κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, προκάλεσε διαμάχη μόλις κυκλοφόρησε λόγω της απεικόνισης της βίας και των ψυχικών ασθενειών.

Με την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2019, ορισμένοι κινηματογράφοι στις ΗΠΑ αύξησαν τα μέτρα ασφάλειας εν μέσω ανησυχιών για μιμητές.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ, σκηνοθέτης των ταινιών «Seven», «Fight Club» και «The Social Network», εντάχθηκε στις συζητήσεις για το «Joker» σε μια νέα συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι στην ταινία του Τοντ Φίλιπς διαπίστωσε «συγχώνευση» χαρακτήρων που έχει υποδυθεί ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στις ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε «Taxi Driver» και «The King of Comedy» με στόχο το χρηματικό κέρδος.

«Δεν νομίζω ότι κάποιος θα έβλεπε το υλικό και θα έλεγε, "ναι ας πάρουμε τους κεντρικούς χαρακτήρες από το Taxi Driver και το King of Comedy" ας τους κάνουμε έναν, παγιδεύοντας τον σε μία προδοσία για τους ψυχικά ασθενείς και θα βγάλουμε ένα δισεκατομμύρια δολάρια» τόνισε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Telegraph.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ συνέδεσε την επιτυχία της ταινίας με το γεγονός ότι συμμετείχε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και με το ότι ήταν τεράστιος ο προϋπολογισμός της και τόνισε ότι χωρίς το φιλμ Μπάτμαν του Κρίστοφερ Νόλαν το 2008 «The Dark Knight» στο οποίο ο Χιθ Λέτζερ υποδύθηκε τον Τζόκερ, μία παρόμοια με σκοτεινή ματιά ιστορία υπερήρωα το Joker θα ήταν αποτυχία.