Πάνω από 500 ακίνητα στους δρόμους της Πάτρας είναι σε κατάσταση ετοιμόρροπη και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν με τον πρώτο σεισμό.

Το τραγικό συμβάν που έγινε με τον σεισμό στη Σάμο όπου ένα ετοιμόρροπο κτίριο έπεσε και «σκέπασε» δύο νέα παιδιά, οδηγώντας τα στον θάνατο, δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Στην Πάτρα όπου υπάρχουν δεκάδες ακίνητα παλαιά που βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους λόγω και της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να τα συντηρήσουν, πόσο μάλλον να τα ανακαινίσουν.

Δεκάδες κτίρια αποτελούν "παγίδες" θανάτου για τους πεζούς και πλέον δεν μπορεί να γίνει κάτι για να διασωθούν, αφού η κατάσταση τους είναι τέτοια που δεν επιδιορθώνεται. Η μόνη λύση είναι να κατεδαφιστούν.

Πολλά από τέτοιου είδους ακίνητα βρίσκονται στην οδό Γερμανού και στα δρομάκια της Άνω πόλης. Το κτίριο πάντως που φωνάζει για την επικινδυνότητα του είναι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία.

Ένα μέρος του έχει πέσει, ότι έχει γίνει για την προστασία των πεζών είναι παρηγοριά στον άρρωστο και το μόνο που θα πρέπει να κάνουν οι αρμόδιες αρχές για την ασφάλεια των πεζών και των οδηγών που περνούν καθημερινά από την Γερμανού, είναι να το κατεδαφίσουν.

Αλήθεια, τι γίνεται με αυτή την υπόθεση των κατεδαφίσεων των ερείπιων κτιρίων; Τόσο πολύ αργούν οι διαδικασίες; Ή μήπως θα πρέπει να θρηνήσουμε πρώτα θύματα για να γίνει κάτι;