Δεν έφυγαν όλοι οι φοιτητές της Πάτρας σε αυτή την δεύτερη καραντίνα που διανύουμε.

Αρκετοί είτε από επιλογή τους, είτε γιατί δεν πρόλαβαν να φύγουν και να πάνε στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, έμειναν στην Πάτρα, συνεχίζοντας τα μαθήματα της σχολής τους μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Την παραπάνω διαπίστωση μας την είπε ιδιοκτήτης που νοικιάζει γκαρσονιέρες σε φοιτητές και γνωρίζει το όλο θέμα παραπάνω.

Άλλωστε, το συμπέρασμα αυτό μπορεί εύκολα να το εξάγει κανείς, κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της Αγίας Σοφίας, της Ανθούπολης και του κέντρου της Πάτρας, στις περιοχές δηλαδή που θεωρούνται «φοιτητικές» και όπου διαμένει ένα μεγάλο μέρος των σπουδαστών.

Αρκετοί από τους φοιτητές, γνωρίζοντας τον κίνδυνο που υπάρχει για να μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια τους, σε περίπτωση που ταξιδέψουν, προτίμησαν να μείνουν μόνοι τους στην Πάτρα και να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους, σε ρυθμούς βέβαια καραντίνας.

Η φοιτητική ζωή έχει από μόνη της, εξάλλου, αυτό το εργένικο ύφος ή της απομόνωσης αν θέλετε που επιβάλει η καραντίνα και ο εγκλεισμός στο σπίτι. Όσοι έφυγαν πάντως θα αργήσουν να επιστρέψουν στην Πάτρα καθώς μη ξεχνάμε ότι έρχονται Χριστούγεννα και γιορτές.