Εδώ και μέρες από τη στιγμή που μπήκαμε σε αυτό το lockdown το διαδίκτυο της Πάτρας σέρνεται για τα καλά, φτάνοντας τα νεύρα των «έγκλειστων πολιορκημένων» στο «κόκκινο» και φορτίζοντας περισσότερο την ήδη κακή ψυχολογική τους κατάσταση.

Τα παράπονα των χρηστών του διαδικτύου, στην Πάτρα, είναι δεκάδες. Ακόμα και σε δίκτυα με υψηλή ταχύτητα, πρέπει να έχεις την ανάλογη υπομονή για να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά του.

Βλέπετε, από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στην καραντίνα η χρήση του διαδικτύου αυξήθηκε από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα, που βρίσκονται σε τηλεργασία.

Μαζί με αυτούς έρχεται για να προστεθούν οι εκατοντάδες μαθητές που μπαίνουν στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να κάνουν το μάθημα τους μέσω της τηλεκπαίδευσης, ενώ από τις επόμενες ώρες που θα ξεκινήσουν τα ηλεκτρονικά μαθήματα και για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου η επιβάρυνση του όλου συστήματος θα είναι σίγουρα ακόμα μεγαλύτερη.

Πέρα από αυτές τις δύο βασικές αιτίες που το διαδίκτυο έχει επιφορτιστεί αυτές τις μέρες της καραντίνας, υπάρχουν φυσικά και όσοι μπαίνουν στα social media, προσπαθώντας να περάσουν αυτές τις ώρες που βρίσκονται μέσα στο σπίτι.

Με αυτά και με αυτά το διαδίκτυο σέρνεται. Κατά τα άλλα το κράτος είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για το lockdown το οποίο ακόμα δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει.