Το Δ.Σ του Σωματείου "Ο Ιπποκράτης" τιμάΑτην ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εξέγερση των Εργαζόμενων και του Ελληνικού Λαού, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη ΧΟΥΝΤΑ των Συνταγματαρχών.

"Σήμερα 47 χρόνια μετά την εξέγερση, της νεολαίας ενάντια στην Δικτατορία, η  εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών, παραμένει ο φωτεινός φάρος κάθε δημοκρατικού αγώνα, κάθε δημοκρατικού πολίτη. Το Πολυτεχνείο ζει γιατί τα αιτήματά του είναι πάντα επίκαιρα.

Το διαχρονικό  σύνθημά του «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» εξακολουθεί και σήμερα να μας εμπνέει. Η εξέγερση των φοιτητών το 73 μας υπενθυμίζει πως ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του, πως η ελπίδα της κάθε κοινωνίας, οι νέοι της, μπορούν να ανατρέψουν κάθε δύναμη που τους στερεί το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με την πανδημία, που σαρώνει ολόκληρο τον πλανήτη και χτυπά ανελέητα και την πατρίδα μας. Και μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε, φέτος, τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου με πορείες στους δρόμους, λόγω της πανδημίας, παρ΄ όλα αυτά όμως οι εργαζόμενοι της χώρας μας, στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι νέοι κι οι συνταξιούχοι δίνουμε καθημερινά την μάχη - τον αγώνα, κάτω απ΄ αυτές  τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, μας βρίσκει αντιμέτωπους με την 

Απαράδεκτη  και   αντισυνταγματική  απόφαση της  Κυβέρνησης  που απαγορεύει  τις   υπαίθριες  συναθροίσεις   άνω   των   4   ατόμων,  από   7   έως   30 Νοέμβρη, λόγω της επιθετικής έξαρσης της πανδημίας σε όλη τη χώρα, παρ΄ ότι εμείς οι Εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις μας, εν μέσω αυτής της πανδημίας, όπως και με την προχθεσινή στις 12/11/20, γνωρίζουν να κάνουν κινητοποιήσεις με όλα τα μέτρα ασφάλειας. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ευαισθητοποιημένοι και ξέρουμε να τηρούμε απόλυτα τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του ιού.

Οι   πολίτες   έχουν   επιδείξει   στη   μεγάλη   πλειοψηφία,   υπεύθυνη   στάση   για μεγάλο   χρονικό   διάστημα,   τηρώντας   τα  μέτρα   ατομικής   προστασίας   με   κόστος οικονομικό, κοινωνικό, οικογενειακό. Συνεπώς θεωρούμε απαράδεκτο και αντισυνταγματικό, να απαγορευτούν από την Κυβέρνηση δια  νόμου, οι υπαίθριες συναθροίσεις άνω των  4 ατόμων.  Η καταπολέμηση του κορωνοϊού δεν επιτυγχάνεται με κατασταλτικά μέτρα, αλλά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην υγειονομική κρισιμότητα της κατάστασης για   την   οποία   ευθύνονται και  οι  χρόνιες   παθογένειες  του Συστήματος   Υγείας (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, έλλειψη ΜΕΘ, πρόληψη κλπ.). Η κυβέρνηση είχε το περιθώριο να κουβεντιάσει και να συμφωνήσει με τους  φορείς ένα πλαίσιο εκδηλώσεων, που δεν έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ως εκ  τούτου, προχώρησε στα γνωστά αντιδημοκρατικά  της μέτρα, μέτρα που καταγγέλλουμε και που ζητάμε να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ. 
    Ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους Εργαζόμενους στον χώρο του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, λόγω των αυταρχικών συμπεριφορών και πρακτικών που υπάρχουν, πρακτικές που δυστυχώς σηματοδοτούν και σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας σε συγκεκριμένους χώρους και κλάδους και βεβαίως λόγω και της  μη αντιμετώπισης των προβλημάτων μας και των σοβαρών παρανομιών που συντελούνται υπέρ των ημετέρων και κατά των μη αρεστών.

    Με αφορμή λοιπόν τον φετινό εορτασμό, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τούς Συναδέλφους, όλους τους Εργαζόμενους, όλους τούς Πολίτες να εκδηλώσουν την  τιμή τους στους Αγωνιστές του Πολυτεχνείου, δηλώνοντάς τους ότι θα συνεχίσουμε τους αγώνες. 

 

                         Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ω Ν Τ Α Σ

 

 

  • ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
  • ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. 
  • ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ και βεβαίως ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.
  • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
  • ΕΦΑΡΜΟΓΗ της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ που ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ η ΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ επιτέλους των ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. 

 

ΤΟ Πολυτεχνείο ΖΕΙ και θα ΖΕΙ στους αγώνες μας.

ΤΙΜΗ  ΚΑΙ  ΔΟΞΑ  ΣΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ΤΟΥ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ" αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου.