Συστατικά

1/4 φλ. αμύγδαλα
1/2 φλ. κινόα
4 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/8 κουτ. του γλυκού πιπέρι κόκκινο
1 κουτ. του γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι, χοντρό
1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
1 σέλινο κομμένο σε κύβους
1/2 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ψήνεις τα αμύγδαλα για 7 λεπτά.
Ξεπλένεις την κινόα με κρύο νερό και την στραγγίζεις πολύ καλά.
Ανάβεις το μάτι σε μέτρια ένταση και τοποθετείς πάνω ένα τηγάνι.
Προσθέτεις 2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο, την πιπεριά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το πιπέρι. Μαγειρεύεις για 5 λεπτά.
Προσθέτεις στο τηγάνι την κινόα, το θυμάρι, 1 φλ. νερό και το χοντρό αλάτι.
Τα αφήνεις να πάρουν μια βράση, μειώνεις την ένταση και τα καλύπτεις για 7 λεπτά για να σιγοβράσουν.
Προσθέτεις το κολοκύθι, το καλύπτεις ξανά και βράζεις για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να γίνει τρυφερή η κινόα.
Προσθέτεις το σέλινο και τα αμύγδαλα και ανακατεύεις για λίγο.
Αφαιρείς από το μάτι και, πριν το σερβίρεις, προσθέτεις το λεμόνι, για γεύση.

Πηγή: tlife.gr