Συστατικά

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
2 μεγάλα αβγά ολόκληρα
70 γρ. λευκή ζάχαρη
150 γρ. καρότο, τριμμένο
100 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 κουτ. της σούπας μοσχοκάρυδο
(για το topping): 150 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. τυρί κρέμα

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα μίξερ ή μία κουζινομηχανή, χτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη, για να αφρατέψει το μείγμα σου.
Προσθέτεις τα αβγά, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζεις να χτυπάς σε μέτρια ένταση, μέχρι το μείγμα σου να “δέσει” και να ομογενοποιηθεί.
Αμέσως μετά, προσθέτεις το καρότο και τα αμύγδαλα. Χτυπάς, μέχρι να προκύψει το τελικό σου μείγμα.
Βουτυρώνεις ελαφρά 8 φόρμες για μάφιν και περιχύνεις το μείγμα σου.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύεις το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη, μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και το απελευθερώνεις σε κάθε κεκάκι, μόλις ψηθεί.

Πηγή: tlife.gr