Ένα από τα θύματα των γεγονότων του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, όταν τα τανκς της Χούντας έσπασαν την πύλη και μπήκαν μέσα, ήταν και ο Πατρινός Γιώργος Σαμούρης.

Τότε, ήταν φοιτητής της Παντείου, διέμενε στην Αθήνα, κάτοικος Κολωνακίου, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα στις 16 Νοεμβρίου, τα μεσάνυχτα, ενώ βρισκόταν στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στην οδό Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων, σε μία περιοχή που εκτείνεται γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ο Πατρινός φοιτητής γόνος του ιατρού παθολόγου Ανδρέα Σαμούρη και της Αρετής Σαμούρη έχασε την ζωή του έχοντας δεχθεί ένα θανάσιμο τραύμα στον λαιμό από πυρά της αστυνομίας.

Ο θάνατος του είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Πάτρας και αποτέλεσε και αυτός ένα εφαλτήριο για να γίνει το κύμα της εξέγερσης, κατά της χούντας, από τους φοιτητές και την νεολαία της εποχής ακόμη πιο δυναμικό.


Οι συγγενείς, οι φίλοι, αλλά και οι άνθρωποι που έζησαν από κοντά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, αφήνουν στο μνημείο του Γεώργιου Σαμούρη, λουλούδια, μη ξεχνώντας τη μνήμη του, ανάβοντας του παράλληλα το καντήλι.

Ήταν και αυτός ένας από τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να έχουμε εμείς σήμερα δημοκρατία.