Στην ταινία «Φαντάσματα στην Πόλη» (Ghosts) της Άζρα Ντενίζ Οκιάι από την Τουρκία απένειμε φέτος η Βουλή των Ελλήνων το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες», στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια ταινία του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμμα­τος, που με φρεσκάδα και διεισδυτικότητα αποκαλύπτει μια κοινωνία, η οποία σπαράσσεται από ακραίες αντιθέσεις, ταραχές, αγριότητα και βία, ενώ συγχρόνως ιχνηλατεί με αφηγηματική δεξιοτεχνία τις διαδρομές διαφορετικών γυναικείων χαρακτήρων, που αντιστέκονται στις συνθήκες καταπίεσης που βιώνουν.

Το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» είναι τιμητικό και συνοδεύεται από πάπυρο υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της Βουλής και ασημένιο μετάλλιο. Συγχρόνως η Βουλή των Ελλήνων ενισχύει οικονομικά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως και τα άλλα φεστιβάλ στα οποία απονέμει το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» (Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους και Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας).

Στην κριτική επιτροπή του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής συμμετείχαν ο ​Άρης Φατούρος, Σκηνοθέτης-Παραγωγός, Σύμβουλος Προγράμματος, ο Βασίλης Δούβλης, Σκηνοθέτης, Προϊστάμενος Τομέα Προγράμματος και ο Κώστας Δήμος, Υπεύθυνος Προγράμματος.