Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων τιμά την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την αντιδικτατορική πάλη του λαού μας .

Στο απόηχο της ανάρτησης στην πλατεία υψηλών Αλωνίων -  σε ψηφιακή εκτύπωση - έργων τεσσάρων εικαστικών, μέσα από τα οποία αποτυπώνεται το πως η συντριπτική πλειοψηφία των εικαστικών  καλλιτεχνών, πήρε θέση τόσο με το έργο, όσο και με τη δράση τους, στην αντιδικτατορική πάλη του λαού μας, την σκυτάλη το διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου (σήμερα και αύριο) παίρνει η μουσική, τα τραγούδια, οι στίχοι και η μελοποιημένη ποίηση.

Στους δρόμους της Πάτρας θα ακούγονται τραγούδια ταυτισμένα με τον αγώνα του λαού μας και τον αγώνα τους ενάντια στην δικτατορία. Τραγούδια οι δημιουργοί των οποίων άφησαν το δικό τους «αποτύπωμα» στον αγώνα για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Έξω το ΝΑΤΟ» και στην προσπάθεια να παραμείνουν οι μνήμες ζωντανές.

Για δύο ημέρες στην Πάτρα θα ακούγονται τραγούδια που συνέθεσαν οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοϊζος, Θάνος Μικρούτσικος, Άκης Πάνου, Ηλίας Ανδριόπουλος, Γιάννης Μαρκόπουλος  και Διονύσης Σαββόπουλος.