Οχτώ διμοιρίες ΜΑΤ και τουλάχιστον 700 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας κατεβαίνουν στους δρόμους της Πάτρας για την τήρηση των μέτρων και την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Στόχος είναι να αποφευχθεί κάθε πρόθεση μαζικής κινητοποίησης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τις εντολές που έχει πάρει η Αστυνομική Διεύθυνση τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα τηρηθούν στο απόλυτο, με την ΕΛ.ΑΣ. να δείχνει αποφασισμένη για αυτό.

Η ΕΛ.ΑΣ. έτσι πρόκειται να λάβει δρακόντεια μέτρα για να πετύχει την τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή της εντολής που έχει πάρει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την απαγόρευση των συναθροίσεων με πάνω από τέσσερα άτομα, απόφαση που μέχρι ώρας τουλάχιστον, εξακολουθεί να ισχύει.

Το ζήτημα για την αστυνομία είναι μαζί με την τήρηση των μέτρων να αποφευχθούν τα επεισόδια που θα κάνουν ακόμα πιο τεταμένη την ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και επί της ουσίας θα δυσκολέψουν την προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της διασποράς.

Σύσκεψη στο κτίριο της Ερμού

Την ισορροπία αυτή, ανάμεσα στην τήρηση των μέτρων και την αποφυγή των επεισοδίων, καλείται να εντοπίσει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. και για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο αστυνομικό μέγαρο της οδού Ερμού.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν οι διοικητές των τριών αστυνομικών τμημάτων της Πάτρας, της Ασφάλειας, της Άμεσης Δράσης, της Τροχαίας και της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και όλοι οι επιτελείς οι οποίοι εμπλέκονται στην υλοποίηση των εκτάκτων μέτρων.

Παράλληλα, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου θα υπάρχει επιπλέον φύλαξη του Αστυνομικού Μεγάρου της Ερμού, αλλά και όλων των κτιρίων της αστυνομίας και των υπηρεσιών της.