Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρει τα εξής:

"Αφού η Κυβέρνηση έκανε την πανδημία ευκαιρία για να πλουτίσει μια μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και αφού μετέτρεψε την επιβίωση σε ατομική υπόθεση, τώρα επιλέγει να εργαλειοποιήσει για ακόμα μια φορά την πανδημία για να εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση στο σύμβολο της Δημοκρατίας και των νεανικών αγώνων, που είναι το Πολυτεχνείο.

Είναι πλέον εμφανές ότι το καλοστημένο σίριαλ του Μπογδάνου και των ακραίων της Νέας Δημοκρατίας, που το μεσημέρι της Παρασκευής έστειλαν τις κάμερες και τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο και το βράδυ στα Εξάρχεια, έγινε για να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να την αποπροσανατολίσουν από τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την έξαρση της πανδημίας.

Το Σάββατο το πρωί ήταν η σειρά της Πάτρας να δεχθεί την εφαρμογή του δόγματος Χρυσοχοΐδη. Από νωρίς το πρωί η αστυνομία με ισχυρές δυνάμεις περικύκλωσε τους δρόμους γύρω από το πρώην Παράρτημα, την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Όλγας) και τις οδούς Αράτου, Μαιζώνος, Κορίνθου και Κανακάρη. Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο σε αυτό. Λίγη ώρα αργότερα απέτρεψαν ομάδα τριάντα νεαρών να πραγματοποιήσει πορεία από την πλατεία Ομονοίας με την επιβολή σκληρής καταστολής. Τον κύκλο του διαδικτύου κάνουν εικόνες και βίντεο από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων να έχουν περικυκλώσει νέους και νέες και να τους χτυπούν βίαια με γκλοπ και ασπίδες για να τους στοιβάξουν στη συνέχεια στις κλούβες και να τους μεταφέρουν στην Ερμού. Σύμφωνα με μαρτυρίες για πάνω από μια ώρα δώδεκα άτομα παρέμειναν κλεισμένοι μέσα σε αστυνομική κλούβα σε χώρο δύο τετραγωνικών μέτρων, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο με δύο τραυματίες ανάμεσα τους. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι επί μιάμιση ώρα απαγορευόταν από τις αστυνομικές δυνάμεις σε τέσσερις δικηγόρους να εισέλθουν στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού παρά τη ρητή εντολή της εισαγγελέως να τους επιτραπεί η είσοδος.

Αλήθεια, σύμφωνα με ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας προβλέπεται τέτοιου είδους συμπεριφορά από την πλευρά της πολιτείας;

Προφανώς από κανένα!

Ας σταματήσει πλέον η Κυβέρνηση να εργαλειοποιεί την πανδημία και να τη χρησιμοποιεί ως «φερετζέ» για να καλύψει την κρατική καταστολή, τον αυταρχισμό και την προκλητική συμπεριφορά του Υπουργού της κατ’ επίφασης Προστασίας του Πολίτη.

Ας σταματήσει επιτέλους η Κυβέρνηση να στοχοποιεί τους νέους ανθρώπους για την εξάπλωση της πανδημίας και ας αναλάβει τις μεγάλες πολιτικές τις ευθύνες για την εκτράχυνση της υγειονομικής κατάστασης σε όλη τη χώρα."