Υλικά για 6 άτομα

12 μεγάλα ασπρομανίταρα (φρέσκα, χωρίς χτυπήματα)

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

1/2 φλ. γραβιέρα (τριμμένη)

½ φλιτζάνι κασέρι γλυκό

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια και ψιλοκόβετε τα πόδια τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε το σπασμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1΄.

2. Στη συνέχεια αφαιρείτε το σκόρδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για λίγα λεπτά να πιουν όλα τους τα υγρά.

3. Αφήνετε για λίγο να κρυώσουν και προσθέτετε τα τυριά και τον μαϊντανό καθώς και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4. Με ένα κουτάλι, γεμίζετε ισομοιράζοντας τη γέμιση σε όλα τα μανιτάρια. Τα βάζετε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει λαδόχαρτο.

5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20΄.

Πηγή: vita.gr