Συστατικά
(Για τη ζύμη): 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
2 κουτ. του γλυκού νερό
λίγο αλάτι, για γεύση
(Για τη γέμιση): 300 γρ. κασέρι, κομμένο σε κύβους
300 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κύβους
100 γρ. μπέικον, κομμένο σε φέτες
2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
αλάτι και πιπέρι, για γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τα υλικά της ζύμης, ξεκινώντας από το αλεύρι.
Φοράς τα γαντάκια σου και αρχίζεις να κάνεις απαλό μασάζ στο μείγμα σου, πλάθοντας σταδιακά μία κολλώδης ζύμη σε σφαιρικό σχήμα.
Σκεπάζεις το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα πλατύ τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το μπέικον, μέχρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
Κλείνεις το μάτι της κουζίνας, αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις τα τυριά. Ανακατεύεις πολύ καλά.
Αφήνεις το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά και αναμειγνύεις σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αβγά.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία φόρμα για τάρτα.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγεις σιγά – σιγά τη ζύμη σου, σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Πιέζεις με τον πλάστη σου, μέχρι να δημιουργηθεί ένα χοντρό φύλλο πάχους περίπου ενός εκατοστού.
Απλώνεις τη ζύμη σου στην ταρτιέρα, μέχρι να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα της.
Προσθέτεις τη γέμιση, απλώνοντας την ομοιόμορφα.
Σκεπάζεις την τάρτα σου με μία λαδόκολλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Ανοίγεις το φούρνο, αφαιρείς την λαδόκολλα και ψήνεις για ακόμα 10 λεπτά.
Κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!
Πηγή: tlife.gr