Οι κλειστές εκκλησίες έχουν «αγριέψει» αρκετούς «σκληροπυρηνικούς» που ζητούν να ανοίξουν άμεσα τις πύλες τους οι ναοί και να δεχθούν τους πιστούς τους, τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις.

Τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι χαρακτηριστικό ότι ζήτησαν να ανοίξουν οι ναοί τις μέρες των Χριστουγέννων και να γίνουν κανονικά οι λειτουργίες στις εκκλησίες όλης της χώρας.

Την ίδια στιγμή ο κορωνοϊός έχει μπει στην εκκλησία, έχοντας προσβάλει ιεράρχες, όπως σε τοπικό επίπεδο τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, τον Ιερώνυμο, αλλά και τον προκάτοχο του τον Αμβρόσιο.

Στην Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται πιέσεις από ιερείς και κληρικούς, ώστε να ανοίξουν οι ναοί στις 30 Νοεμβρίου και να γιορτάσει η πόλη κανονικά τον Πολιούχο της Απόστολο Ανδρέα.

Οι πιέσεις αυτές προέρχονται από συγκεκριμένες ενορίες της Πάτρας που είναι γνωστές για τις θέσεις τους, όχι μόνο για το ζήτημα του κορωνοϊού, αλλά και γενικότερα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενοριακοί κύκλοι αυτοί προτίθενται να κάνουν το δικό τους «αντάρτικο» την ημέρα του Πολιούχου, ανοίγοντας τους ναούς τους από μόνοι τους, αγνοώντας τις επίσημες αποφάσεις. 

Οι φήμες αυτές έχουν φτάσει ήδη στα αυτιά του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου που φέρεται να είναι έξαλλος με αυτές τις τάσεις, δίνοντας σαφείς και ξεκάθαρες εντολές ότι η εκκλησία της Πάτρας θα εφαρμόσει στο απόλυτο τα όσα αποφασίσει η Ιερά Οικουμενικής Σύνοδος.

Οι ναοί λοιπόν της Πάτρας θα παραμείνουν κλειστοί την ημέρα του Πολιούχου, εκτός βέβαια απρόοπτου, από τη στιγμή που μέχρι τότε τα κρούσματα δύσκολα αναμένεται να έχουν μία ραγδαία πτώση.  Και όποιος προχωρήσει σε «αντάρτικο» προφανώς θα έχει και επιπτώσεις.